Hej, mam taki problem otoz mam laptopa i bezprzewodowy internet, ale zdaza sie ze nie dziala mi net chociaz wykrywa mi polaczenie i wszystko jest ok i ze jestem zielony w tych sprawach to mam pytanie dlaczego tak sie dzieje i jak juz sie stanie to jak to naprawic?
net problem
Bezprzewodowy w sensie router czy na usb?
Przyczyn może być wiele; począwszy od zasyfionego systemu, po problem ze sprzętem "siejącym" internet. Kto jest Twoim dostawcą internetu? (radiówka, Neostrada, internet mobilny, itp)?
internet bezprzewodowy .... ciekawe.
1. ustaw sobie DNS , wpisz ręcznie najlepiej.
2. Jeśli to mobilny interent typu iPlus , bluconnet itp to może Ciebie rozłączać ponieważ nadajniki pierw rozłączają usługę intern.
Jeśli masz router, to połączenie wykrywać Ci będzie nawet jeśli internetu nie będzie. W pierwszej kolejności należałoby się zalogować na urządzeniu (router), który pełni rolę clienta (odbiera internet) i sprawdz siłę sygnału...jeśli wcześniej było dobrze, przyczyna może tkwić od uszkodzonej wtyczki, kabel, po problem sprzętowy. Rozumiem, że w domu masz również AP, bądz router, który przekazuje Ci na laptopa sygnał radiowo...odłącz w takim układzie to urządzenie i kablem podłącz się bezpośrednio do laptopa...jeśli internetu nadal nie będzie, poproś o pomoc administratora sieci.