Witam. Chciał bym się was zapytać czy jak mam mobilny internet bez przewodowy iplus to czy bd mógł kupić modem cdma włożyć kartę sim i śmigać na cdma? Dodam że mam Notebooka Samsung n150 i on ma wbudowany modem ... Ale zasięg nie powala na nogi 2/3 kreski edge. I sprawdzałem mapkę to cdma sięga na zewnątrz tylko. W pomieszczeniach nie. Czy bd dobry zasięg? Z góry dziękuję.
lista tematów
iPlus EDGE a CDMA? Pytanie...
Nie wiem czy to starsza technologia. Ale wiem że plus właśnie ją wprowadził. I prędkość łącza jest do 3mb/s. A ja mam 256. Tak więc chciał bym się przerzucić. Ale nie wiem jak. Czy wystarczy przełożyć kartę do innego modemu przystosowanego.?
Konto usunięte: CDMA jest starsze niż EGDE, chyba że masz na myśli WCDMA czy jakąś nowszą odmianę ;)
Niezależnie od wieku cdma(1/2mbps) jest szybsze i obarczone niższym pingiem:)
liczy sie tłumienie nie kreski, sama technologia edge jest wolna, cdma jest szybsze ale z tego co sie orientuje starsze karty niekoniecznie sa przystosowane do cdma.Najprościej idz do salonu i dowiedz się czy twoja karta działa z 3g i cdma raz dwa sprawdz na necie lub w samym salonie czy w zasięgu cdma jesteś, ponieważ plus ma niewiele bts działających w 850mhz. Orange ma wiecej z racji działania tej usługi od kilku lat
starsza, nowsza, liczy się jej skuteczność:)
Konto usunięte: ym.. to mam błąd w zeszycie od Podstaw Teleinformatyki w takim razie O.o ale to dyktował nauczyciel.. no cóż..
Wiesz sam się zdziwiłem ze cdma jest niby szybsze i pogrzebałem w wiki obecny standard cdma jest poprawiony i nowszy i może osiagać do 2mbps
http://pl.wikipedia.org/wiki/CDMA2000 zawsze można zabłysnąć.