witam mam tel samsung x200, przywrocilem ustawienia fabryczne i przestawilo mi długość wiadomości z maksymalnej na jakas strasznie małą gdzie jedno zdanie zajmuje mi po 3 sms kto wie gdzie jest ustawiene dlugosci wysylanej wiadomosci ?
lista tematów
pomocy długość sms
nie miałem samsunga, ale prawdopodobnie nie tyle chodzi o ustawienie długości smsa, co o obsługę polskich znaków. Powinna być wyłączona. Jeżeli będziesz wysyłał smsa z literkami Ą Ć Ź itp to ze 160 dostępnych znaków robi się 70
Konto usunięte: witam mam tel samsung x200, przywrocilem ustawienia fabryczne i przestawilo mi długość wiadomości z maksymalnej na jakas strasznie małą gdzie jedno zdanie zajmuje mi po 3 sms kto wie gdzie jest ustawiene dlugosci wysylanej wiadomosci ?
Wejdź w wiadomości->ustawienia-> i poszukaj takiego czegoś jak alfabet. Powinny być opcje Unicode, Alfabet GSM. I spróbuj zmienić obecny alfabet. Być może chodzi o to, że masz ustawiony bodajże unicode(lub gsm-nie pamięam dokłądnie, który jest odpowiedzialny za "ogonki". Po prostu ustaw inny alfabet niż masz obecnie), w którym są polskie znaki. Literki z ogonkami z automatu zmniejszają długość wiadomości ze 160 znaków na bodajże 70.