Co z tym zrobić ?
System Windows XP Service Pack 3
Intel(R) Pentium (R) 4CPU 3.06GHz
3.06 GHz, 1,00 GB RAM
Karta graficzna ATI Radeon HD 2400 PRO AGP
Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
Taki efekt to zdecydowanie problem natury sprzętowej. Wystarczy jedno "niepasujace" urządzenie - czy to od strony sterowników, firmwaru, ustawienia w biosie (tak, jest tam opcja umożliwiająca wybudzanie z uśpienia lub/i uruchamianie systemu przez urządzenie).
Kiedyś matce się nie chciał wyłączyać laptop - dokładnie takie same objawy miał: komputer zamiast wyłączyć się, po prostu startował ponownie. Oddałem do jednego serwisu, drugiego... nie wiedzieli. Wreszcie przypadkiem sam doszedłem, że efekt ten powoduje karta wifi pochodząca z odzysku z routera którą w sumie sam w laptopie zamontowałem). Jak się okazało, karta domyślnie stara się wybudzić z uśpienia/uruchomić urządzenie do którego jest podpięta.
Domagam się zwolnienia osób które są odpowiedzialne za nowy wygląd pw (oraz niedziałającego poprawnie a) i przywrócenie normalnie działającego przejrzystego sytemu prywatnych wiadomości.
W laptopie było tak samo - można było go wyłączyć przyciskiem power.
Domagam się zwolnienia osób które są odpowiedzialne za nowy wygląd pw (oraz niedziałającego poprawnie a) i przywrócenie normalnie działającego przejrzystego sytemu prywatnych wiadomości.
Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
Czy mi się wydaje czy w urządzeniach systemowych jeden sterownik zgłasza błąd?
Masz dwie fizyczne karty sieciowe czy jedna jest virtualna?
Podaj nazwę i model płyty głównej poszukam Ci sterownika mikroukładu i sterownika ACPI
Jeżeli nazwa płyty głównej podana przez Ciebie jest poprawna to zainstaluj rzeczy z tych linków:
Dźwiekówka:
http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/driver/mb/sound/realtek/realtek.zip
Łatka mikroukładu VIA IDE:
http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/driver/mb/ide/via/VIA456.zip
Jeśli się dobrze znasz na kompach radzę spróbować aktualizacji BIOSu (nie rób tego jeśli się nie znasz! bo utrupisz płytę główną!)
Jeśli pomogło napisz.. jeśli nie.. też napisz..
Kolejny etap eliminacji problemu to będzie zmiana ustawień w biosie ;)