Xxalinka94
Xxalinka94
  25 lipca 2011 (pierwszy post)

Siemanko :D
Mam problem z nokia x2 ;]
Otóż moj telefon robi zdjecia w jakims dziwnym formacie NRW
Jak wrzucam je na kompa to nie moge odtworzyc i pisze "zdjecie nieprawidlowe"
Jak to zmienic??

milosz9292
milosz9292
  25 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Siemanko :D Mam problem z nokia x2 ;] Otóż moj telefon robi zdjecia w jakims dziwnym formacie NRW Jak wrzucam je na kompa to nie moge odtworzyc i pisze "zdjecie nieprawidlowe" Jak to zmienic??

Pozwoę sobie zacytować:
"Telefon zapisuje zdjęcia w formacie nrw i zajmują one zawsze 5MB. Są jednak one po krótkiej chwili konwertowane na jpg, jeden po drugim jeżeli zrobimy wiele zdjęć w krótkim odstępie czasu. Nie ma możliwości odczytania plików nrw poza telefonem.
Jeżeli wyciągniesz kartę i pozostanie na nim plik nrw, to po włożeniu jej ponownie do telefonu automatycznie zostanie on skonwertowany na jpg
."
Pafel
Reputacja: 5 | BluzgometrTM: 41
Pafel
  25 lipca 2011

Może spróbuj jakimś programem do "wywoływania" rawów, ;]
Ewentualnie jeśli możesz, to podeślij taki plik ;>

{y*x=40
{x+y=10:woot:

audiotechnology
audiotechnology
  26 lipca 2011

Ja bym nie zmieniał, to jest bardzo dobry format zapisywania grafiki, zacznijmy od tego, że 12 bitowy ;] Obsługiwać tego rozmiaru pliki można za pomocą capture NX oraz chyba view NX.

MichaU
MichaU
  26 lipca 2011

mysle ze program do nokii ten za pomoca ktorego mozesz sie polaczyc do kompa zmieni format przy zrzucaniu (tak wiem ze mozna podpiac bez niego;])

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.