Witka! Mam pytanie do posiadaczy neostrady. Zdazaja Wam sie czeste "rozlaczanie" sieci ;>
Neostrada
Bedziemy chronic tylko to co kochamy,
Bedziemy kochac tylko to co rozumiemy,
Bedziemy rozumiec tylko to co poznamy.
możliwe, że masz coś z linią nie tak, jak masz telefon domowy to podnies sluchawke, przyłóż do ucha i wsłuchaj się czy nie ma jakichś dodatkowych dźwięków w tle, tzn jakichś spięć/trzasków itp...mi net rozlacza ostatnio czesto i u mnie to wina linii i teraz czekam aż mi to naprawią...u Ciebie może być podobny problem
Witam.
U mnie początkowo działało pełne 6Mb, jednak w godzinach szczytu rozłączało.
Nic z tym nie robiłem - teraz router synchronizuje mi się na 5024 - 500KB/s starczy, a i nie mam żadnych rozłączeń.
Miałeś ostatnio przyspieszany internet?
Może coś z tymi wichurami :P?
mialem problemy kiedy mialem zwykly modem teraz mam livebox i roalacza tylko wtedy jak jest jakas awaria czyli srednio raz na 2-3 miesiace.
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
Po prostu pewnie masz za szybkie łacze jak na Twoja linie , zobacz jaką masz moc sygnału oraz tłumienie , przeważnie jest to spowodowane tym ze za daleko od magistrali jest sie a chciało by sie 20 internet..
Ma dużo do rzeczy, bo jak ma słabą linię, to przy wysokiej synchronizacji będzie rozłączać. Niemniej jednak sporo też zależy od jakości routera/modemu, dobre układy potrafią utrzymać połączenie w niemal każdej sytuacji, a np. livebox ścina.
Od kiedy mam liveboxa podłączonego przez kabel ethernet takich problemów nie mam, ale przy wi-fi bardzo czesto mnie rozlączało.
w LB celowo jest montowana slaba antena ma to podobno na celu zabezpieczyc dzialanie sygnalu miedzy sasiadami. na szkoleniu w tp mowili nam ze idzie to jakos ominac jesli ktos sie zna na elektronice i ma lutownice pod reka :P btw wiem ze tp rozlacza raz na dobe wszystkich userow niby reset czy cos...juz nie pamietam co tam gadali