Rozglądam się za jakimś smartphonem pokroju Sony Ericsson xperia x10. Gdyby nie to że xperia nie ma klawiatury klawiszowej qwerty to na pewno na niego bym się zdecydował a w tym wypadku szukam czegoś na androidzie i z wysuwaną klawiaturą klawiszową qwerty. Co polecilibyście??
Smartphone
mnie jakos sony ericsson nie przekonuje tymi xperiami mialem x10 mini pro ale sprzedalem dla mnie ten ich brandowany android jakis dziwny jest bardziej do mnie przemawia HTC
A jeżeli HTC na androidzie to jaki model?? Wiesz mi zależało by też na dużym wyświetlaczu a niestety w x10 mini pro nie jest on zbyt wielki
Oprócz tego Desire Z znalazłem jeszcze takie modele, ale innych producentów:
Motorola Flipout
Samsung Galaxy 551:
HTC ChaCha
Jeszcze jest HTC Dream(T-Mobile G1), ale jest to trochę starszy telefon i trzeba by się bawić w instlowanie nieoficjalnego androida np. 2.2 bo z tego co kojarze to ten model ma 1.6
A miał ktoś z was tą motorolę milstone?? Bo z tych, które tutaj pokazaliście chyba najbardziej przypadła mi do gustu wizualnie. Takie pytanie jeszcze. Ten android na xperii jest jakis brandowany bo z tego co widzę to na innych telefonach ten OS całkiem inaczej wygląda :) Pytam z ciekawości bo nie miałem jeszcze telefonu z androidem
No nic co nie co poczytałem, pooglądałem i pewnie zdecyduję się na tą motorolę mimo tego że to motorola a nie słynie ona z dobrych telefonów ale być może faktycznie ten telefon będzie kamieniem milowym :)
Ile kasy chcesz na to przeznaczyć i jakie inne oczekiwania wobec telefonu masz? Z tego co się orientuję, to obecnie najmocniejszymi sprzętowo urządzeniami z androidem i wysuwaną klawiaturą qwerty są HTC Desire Z i Motorola Milestone 2 (szkoda, że Samsung nie wypuścił Galaxy S pro). Jeśli Ci się nie śpieszy, to możesz poczekać na Milestone 3, który pewnie się niebawem pojawi. Od ponad pół roku jestem posiadaczem Motoroli Milestone 2, jeśli miałbyś jakieś pytania co do tego, to się postaram rzeczowo na nie odpowiedzieć.
ziew...
jesli juz naprawde wydajny porządny android z qwerty to tylko milestone 2. jedynce zdarzaja sie zwisy bo mimo ze procka mozna przy odrobinie checi przyspieszyc do jego domyslnego taktowania, to jednak tylko 256 mega ramu robi swoje. jedynym konkurentem jest desire z, jednak jego hardware ustepuje M2. Na flipouty itd nawet bym sie nie ogladal.