Pamięć RAM
Tak, wiem, męczę Was już zapewne. Otóż poszłam za poradą i kupiłam pamięć RAM, bo podobno moja to jest za mała (512MB) i dlatego komputer, z którego korzystam tak wolno pracuje, często się zawiesza, stroi fochy etc. Pamięć RAM, którą kupiłam to 1GB. I moje pytanie, gdzie mam ją... wsadzić? Jakoś miejsca na nią nie widzę, więc może jednak źle patrzę albo faktycznie coś jest nie tak. Poproszę o jakąś instrukcję, jak wsadzać (pamięć RAM) i gdzie.
Pozdrawiam i chciałabym jednak konkretne odpowiedzi, które rozwiążą mój problem w miarę sprawnie.
Napisz do mnie na gg :) wyjaśnię krok po kroku albo zadzwonie to Ci wytłumacze :)
Nie dam zarobić fotce na sobie, nie wykupię gwiazdy - zbędna.
Dodatkowe funkcje forum!
Pamięć ram mieści się w tych 4 długich pionowych gniazdach na górze po prawej, Ty jak się nie mylę masz 3 sloty z czego przynajmniej jeden jest wolny, i mam nadzieję że kupiłaś pamięć ram odpowiednią do Twojej płyty głównej :)
Dodatkowe funkcje forum!
A ja wiem, co to są sloty ram, o tak.
Podobno są 2 albo 4, i przynajmniej dwa powinny być wolne. Nie wiem, kupowałam to co mi polecono.
Są też i po 3, ta co dałem zdjęcie jest akurat mój model.
Sprawdź jaki masz model płyty głównej, np w programie Everest, i podaj model pamięci ram, będzie wiadomo czy pasują do siebie. A jak nie wiesz jak to tam umieścić to zadzwonię i Ci to wytłumaczę, to proste jest.
Dodatkowe funkcje forum!
masz tylko koleś pierdzieli ze trzeba wsadzić i recznie wcisnąć zatrzaski kiedy to jak dobrze sie wsadza pamięci zatrzaski same powinny zaskoczyć.
jest kilka rodzajów ram SDRAM DDR i DDR2 z tych nowszych ramow a nawet już są DDR3 i jeszcze zwróć uwagę na częstotliwość pracy ram bo to tez jest ważne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/RAM
poczytaj sobie