i brakuje mi sterownikow kotroler ethernet i sieci skad moge je pobrac prosze o pomoc mam laptopa samsung r 780
lista tematów
mam problem zrobilem formata
Oto sterowniki , Google nie boli :) http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/r-series/NP-R780-JS02PL/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support
Pobierz stery do płyty głównej
O razu uprzedzę po angielsku "Chipset"
poza tym możesz mieć problem z działaniem skoro najpierw instalujesz lan a do płyty głównej
nie znam sie tym tylko mowie ze nie mam neta i ze menarzer udzadzen wchodze i na zolto mam ethernet i sieci
DTox: nie znam sie tym tylko mowie ze nie mam neta i ze menarzer udzadzen wchodze i na zolto mam ethernet i sieci
żółty trójkąt?
Kontroler ethernet znajduje się w sterownikach płyty głównej i dopóki nie zianstalujesz sterowników płyty głównej net nie bedzie CI działał, oczywiscie potem instalujesz stery od lana, wifi, grafiki ale płyta głółwna jest zawsze pierwsza w kolejce:) w sumie to zainstaluj wszystkie stety z podanego linku dla twojego systemu. w końcu to stery ze strony producenta Twojego lapa:)
Oczywiście, ale do laptopów na ogół nie dodają żadnych płyt, tylko na dysku twardym jest partycja recovery z której się robi instalkę systemu wraz z sterownikami ;) Sterowniki osobno natomiast pobiera się ze strony producenta laptopa, nie płyty głównej ;)
Shaitan: Oczywiście, ale do laptopów na ogół nie dodają żadnych płyt, tylko na dysku twardym jest partycja recovery z której się robi instalkę systemu wraz z sterownikami ;) Sterowniki osobno natomiast pobiera się ze strony producenta laptopa, nie płyty głównej ;)
Nam przecież chodzi o to, że stery do ethernetu masz w pakiecie sterowników do płyty głównej, chyba ze intelowskie układy mają inaczej A płyty kiedyś dawali, dziś gdy bierzesz z linuxem lub bez systemu
Ja ostatnio znajomemu przez komendy dosowskie zapamiętane ze świetlicy w podstawówce(jak nie odpala to : cd;nc;cd;nc cd;cd nc; cd. albo jakoś tak i odpalał) skasowałem domyślnie wgranego linuxa - swoją drogą jakaś dziwna była dystrybucja, nazwy nie pamiętam.
devicedoctor. programik ktory ci znajdze to czego nie masz i to co masz nieaktualne. wybierasz z listy pobierasz instalujesz i jest ok. program bezplatny i bezpieczny. mialem podobny problem z emachines. prawda sa na stronie producenta ale tez nie dzialaja
MichaU: devicedoctor. programik ktory ci znajdze to czego nie masz i to co masz nieaktualne. wybierasz z listy pobierasz instalujesz i jest ok. program bezplatny i bezpieczny. mialem podobny problem z emachines. prawda sa na stronie producenta ale tez nie dzialaja
świetny program jak nie możesz skonfigurować połączenia z netem bo nie ma steró ethernet nawet jakby mógł nie połączy się z wifi ale niech będzie ze to swietny program:rotf: