wasabiii91
wasabiii91
  31 maja 2011 (pierwszy post)

witam
mam pytanie odnoscie pingu w cs
przy poprzedniej predkosci 2mb/s ping nie schodzil mi ponizej 42ms a mam teraz umowe z tp na 10mb lacze przepuszcza mi tylko 6mb/s i ping w cs jes na poziomie 37-41ms
czy on jest prawidlowy czy powinien byc na poziomie 25ms
jak gram mam powylaczane wszyskie programy i nie ma roznicy
probowalem tez z ta przepostowoscia co ustawia sie z 20 na 0 i tez nie ma roznicy czy jest 0 czy 20 ping nadal ten sam
oco tu moze kur..chodzic

Shaitan
Shaitan
  31 maja 2011

Skoro z 10mbps uzyskujesz tylko 6mbps to znaczy, że masz słabej jakości linię/zbyt dużą odległość do centrali. Nie daj się robić w ciula i z tego tytułu podpisz aneks na 6mbps.
A co do pingu, im większa przepustowość łącza adsl tym większy na ogół ping, szczególnie na polskich kablach telefonicznych. A tobie się zmniejszył (czyli masz szybszą odpowiedź od serwera - poczytaj co to jest ping) i jeszcze narzekasz? :lol:

znajduch
znajduch
  1 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czy on jest prawidlowy czy powinien byc na poziomie 25ms

skąd takie wyliczenia? Posłuchaj Shaitana, wejdź na wikipedię i wpisz w szukajkę haslo "ping" poczytaj i zastanów się nad sensownością pytania :ninja:
Classified
Classified
  1 czerwca 2011

PING w grach zależy od wielu czynnikow m.in stabilności łącza , programy działające w tle , odległośc od serwera. PING w CS mozesz usprawnic poprzez program hltoolz który optymalizuje wszystkie parametry zmniejszając ping mozliwe jak najbardziej wystarczy tylko podac predkosc pobierania oraz wysylania którą sprawdzisz na speedtest.pl , kiedy uzyskasz parametry wpisujesz ja do konsoli podczas gry ( konsolę uruchamiasz ~ ) albo pliku config.cfg.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.