Witam.
Przedstawię mój problem.
W niedzielę Mozilla 4.0 na moim kompie latała bez zarzutu, wszystko szybko, pięknie, idealnie. Ale wczoraj pojawił się jakiś problem a dziś już w ogóle porażka. Wolno ładują się strony ( nawet po 5 minut). Wzięłam odinstalowałam ją i zainstalowałam od nowa - nic nie dało. Wyczyściłam pamięć i ciasteczka - nie pomogło. Odinstalowałam i zainstalowałam Mozille 3.8 - pomogło na jakąś godzinę. Wzięłam wszystko wyszyściłam CCleanerem - nie działa.
A już w niedzielę nie działał mi Fmod.
Pytam się więc co mogę więcej zrobić?
Ostatnio theqkash bardzo mi pomógł i było bardzo ładnie, ale do wczoraj.
Zaznaczę, że wczoraj ściągnęłam mp3knife i coś tam jesio ale odinstalowałam od razu...Może to jest przyczyna? A i ogólnie łącze z internetem jest sprawne, bo GG śmiga, aż miło.
Proszę o pomoc szanownych forumowiczów. Wiem, że jesteście bardziej rozgarnięci ode mnie.
lista tematów
Problem z Mozillą.
Jezeli problem jest z kazda przegladarka to przyczyny szukalbym w systemie
1. Zapodaj loga z programu HiJackThis
2. Sprawdz na stronie pingtest.net jaki masz pingi (czasy) bo moze problem jest po stronie uslugodawcy
3. Co do samego firefoxa to sprobuj stworzyc nowy profil: start - uruchom - wpisz:
firefox -p
I dalej sobie poradzisz
Sorry za brak polskich znakow i ewentualne bledy ale pisze z koma
to znowu ja... tym razem od siebie z kompa ;)
co z poniższym?
zależy mi na tym, bo jak będę widział jakie programy pracują w tle, to łatwiej będzie postawić diagnozę, albo coś wykluczyć
co do
Jacek80: 2. Sprawdz na stronie pingtest.net jaki masz pingi (czasy) bo moze problem jest po stronie uslugodawcy
to po wybraniu ponktu na mapie np. Poznania i odczekaniu ok minuty do zakończenia testu, powinnaś otrzymać takie coś
Co do profili w firefoxie (stosunkowo często lubią się sypać)
Po wpisaniu tego (o ile pracujesz na koncie administratora):
powinnaś otrzymać takie coś
Witam :)
Jacek80: to po wybraniu ponktu na mapie np. Poznania i odczekaniu ok minuty do zakończenia testu, powinnaś otrzymać takie coś
Mam takie coś:
Po wpisaniu firefox -p otwiera się nowe okno przeglądarki.
Soł. Zainstalowałam, włączyłam, kliknęłam "Do a system scan..." i wyszło takie coś:
http://hostuje.net/file.php?id=3736eb40692dc65ff626148eb64d3b32
Ogólnie log wygląda na czysty, tzn. nie widzę żadnych "syfów" które mogłyby powodować problemy, poza jedny,... wyłącz Aresa
Test wyszedł cieniutko :( Po wyłączeniu aresa, zrób jeszcze jeden test, jak wyjdzie podobnie to waliłbym do dostawcy internetu. Co do samego testu... im czasy mniejsze tym lepiej