Potrzebuje kupić komputer do 2tys [ sam, bez niczego ] .
Nie ma być dla mnie więc wiem tylko, że pewnie będzie na nim grane w gry.
Czy jest w ogóle możliwe kupić za tak małe pieniądze dobry komputer?
Co on ma mieć?
Coś polecacie?
Komputer
Full tego jest, można spokojnie za 1,5 tys. kupić
A tu masz taki za 2 koła pierwszy z brzegu:
http://allegro.pl/moc-phenom-ii-965-4x3-4ghz-1tb-ddr3-8gb-hd-5850-i1589383964.html
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Jeśli już rozmawiamy o gotowcach z allegro, to lepiej wziąć coś na Sandy Bridge.
Może karta jest troszeczkę gorsza, niż u kolegi wyżej, ale procesor jest dużo wydajniejszy.
KLIK
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Jeżeli chcesz kupić jak najlepszy sprzęt za tą kasę, proponuję poskładać komputer samemu.
Wbrew pozorom nie trzeba się aż tak znać. Wiele sklepów komputerowych na swoich stronach zamieszcza konfiguratory, za pomocą których można złożyć sprzęt z części, które oni złożą do kupy i odbierzesz gotowy komputer.
Zalety są ogromne, dokładnie wiesz za co płacisz i wybierasz wszystko sam.
Dodatkowo pracownicy sklepów dosyć często dysponują całkiem sporą wiedzą i służą pomocą.
Ja swój sprzęt składałem dwa lata temu w sklepie AREST i nie mam na co narzekać. Wszystkie gry działają, jest cacy. :))
Dodatkowym atutem jest gwarancja. Na każdy podzespół odrębna.
Jeśli kupisz gdzieś "okazyjnie" zestaw komputerowy, w razie awarii musisz wszystko zanosić do miejsca gdzie kupiłeś.
Mi padł dysk twardy i reklamowałem tylko dysk. Nie było potrzeby latania z całym komputerem nigdzie.
m.in. po tym, że przed premierą i również po, długo siedziałem w temacie Sandy Bridge.
Dawniej, kiedy kupiłem PC na allegro i spaliła się k. graf, kazali odesłać samą kartę ;).
Co do składania, polecam sklep ESC.pl, który za 1 zł oferuję złożenie komputera (o ile dobrze pamiętam).