Hej. !!! Mam temat prezetnacji Opiekun,poslaniec, zwiastun dobrej nowiny.. ]przedstaw rozne ujecia w literaturze i sztuce. Prace te umiem raczej ale boje sie bo podobno trzeba odpowiedz na przynajmniej jedno pytanie .. moze ktos orientuje sie jakie pytanie moze mi zadac egzaminujacy do tego tematu..? mam 3 obrazy: Zwiastowanie- Jan van Eyck , Dante Gabriel Roseti - "O to ja sluzebnica panska". , Bernini - "Ekstawa Sw Teresy." i 3 utwory "Nie boska komedia" - Kraśiński , Kim jest Anioł - ks Twardowski. ," Modlitwa do aniola stroza" - Gałczynski
lista tematów
Polski ustny . Wazne!
Zależy kogo masz w komisji jak kogoś kto się pasjonuje takim tematem to jak będzie chciał ci utrudnić to może zadać jakie kolwiek pytanie do tego . a jak nie jakiś fanatyków sztuki i religi to zadadzą ci pytanie z tego co miałaś w pracy i pracy tez wezmą odpowiedz . Twoja interpretacja może być inna niż ich ale żybyś kombinowała
Zależy kogo masz w komisji jak kogoś kto się pasjonuje takim tematem to jak będzie chciał ci utrudnić to może zadać jakie kolwiek pytanie do tego . a jak nie jakiś fanatyków sztuki i religi to zadadzą ci pytanie z tego co miałaś w pracy i pracy tez wezmą odpowiedz . Twoja interpretacja może być inna niż ich ale żybyś