czy można zrezygnować z pierwszego terminu bez konsekwencji (bez oceny ndst) i przyjść tylko na egzamin poprawkowy? możliwa jest taka dobrowolna rezygnacja z mozliwości poprawy, czy automatycznie mam dwóję jeśli nie przyjdę w sesji letniej>?
egzamin studia
Różnie to bywa, jak dla mnie wszystko zależy od osoby z która masz ten egzamin. U mnie praktycznie wszędzie jak ktoś nie przyszedł to nie miał wpisywanej żadnej oceny. Prędzej takie rzeczy były jak już jeśli na egzamin były jakieś zapisy i kogoś z listy nie było. Ale i w tym przypadku u mnie prowadzący baaaardzo rzadko od razu wpisywał 2. Prędzej czekali aż ktoś zaliczy i dopiero wtedy ocena
Teoretycznie z braku oceny z pierwszego terminu zwalnia tylko zwolnienie lekarskie, praktycznie, wszystko zaleyz od tego jak wykladowca podejdzie do problemu
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
jeżeli nie przyjedziesz i nie masz L4/zaświadczenia od lekarza to wpisują ndst ...drugi termin niekoniecznie musi zostać wyznaczony we wrześniu. To logiczne, bo jest karta obiegowa. Trzeba ją złożyć. Na drugi termin jest potrzebna dodatkowa karta chyba, ze uczelnia ma wszystkie terminy wpsane na jednym.
Jeżeli nie stawiesz się na dwóch to masz do wyboru powtarzanie przedmiotu lub komisyjny. Powtarzanie przedmiotu powoduje, że znów zaczynasz z czystą kartą tj pierwszy i drugi termin.
Ja tam wolę pisać podania o przełożenie 1 terminu egzaminu na wrzesień z powodu np. trudnej sytuacji rodzinnej. xD Rok temu głupio zrobiłam, bo zamiast napisać takowe, to ja przyszłam tylko po to, by dostać 2. Aa no i jak nie przyjdziesz na ten 1 termin w sesji letniej i nie masz zwolnienia czy coś, to potem i tak mogą wpisać w indeksie te 2 obok poprawionej oceny.