... Giżanka. Wiersz o tejże (czyli O Barbarze Giżance), jest tematem mojej pracy semestralnej. Szczerze i namiętnie powątpiewam w to, że ktokolwiek będzie mógł mi pomóc, a jednak- jakaś nadzieja jest. Czy jest tutaj ktoś, kto kiedykolwiek miał do czynienia z tym utworem, a przede wszystkim chodzi mi o opracowanie go, nawet najmarniejsze.
Pozdrawiam
Barbara...
Slepa ,mam nadzieje ,żę jestes uczennica liceum-kóra ma problemy z pOLSKIM.,A NIE studentką.
Prosty temat,prosta praca na 4 godzinki ,a ty w internecie szukasz pomocy.Wstyd.
Jeśli napisanie 8 stronicowej,szczegółowej pracy na temat utworu o którym nic nigdzie nie ma, jest dla ciebie banalną sprawą, to albo jesteś wyjątkowo bystry, albo nie masz pojęcia o żabach. Stawiam na to drugie.
Ślepa :) hihi nigdzie nic o nim nie ma bo sie nie szuka w internecie :)
Taka praca to pikuś,jeżeli jesteśdobra i studiujesz filologie polską czy filozofie.
Nie umiesz znalezc tekstu na podstawie ktorego masz pisac prace wrecz go opisac? rzuc nauke w takim razie :)
Szanowny smoczku, są utwory, które nie są opracowane przez nikogo- zwłaszcza te napisane przez autora anonimowego. Nikt nie powiedział, że nie potrafię napisać tej pracy, nie dorabiaj więc tego, co nie jest prawdziwe. I kto powiedział, że szukałam tylko w internecie? Całkiem zwyczajną rzeczą jest korzystanie z już gotowych opracowań, lub jakichś ich namiastek. Rozumiem, że Ty pisząc jakąkolwiek pracę, korzystałeś tylko i wyłącznie ze swojej wiedzy,i nic już gotowego w jakikolwiek sposób Ci nie pomagało. Głupota. Po pierwsze, po drugie wątpię, że zapoznałeś się z tym wierszem. Pyszna Twa postawa, mój drogi.
Sugerujesz, że nie znalazłam tekstu o którym mam pisać, smoczku?
Nie napisalem nigdzie ,że nie potrafisz napisac tej pracy.
To właśnie sugeruje... ale rozumiem ,że jednak znalazłaś ten utwór?
Skoro tak to twoim zadaniem,jest włąsnie szczegółowe opisanie go :)
Pewnie dlateg oakurat-ten.Żebyś robiła to samodzielnie,a co do korzystaniaz pomocy....hm prace robie sam i nie szukam pomocy zapoznaje się z tekstem i robie to co mam robic-mózg to najlepszy doradca nie internet inne źródla gdzie niekoniecznie znajdzesz prawde.
Jak wspomnialem nie znajdziesz jego opracowania, p onieważ musisz zrobic to sama-dlaegoprofesor wybral ten utwor :)
Do opisania takiego utworu potrzebna jest też szczegółowa znajomość historii, by umieścić ów właśnie w odpowiednim historyczno- obyczajowym tle. Sądzisz więc, że to nie wymaga żadnych żródeł prócz wiedzy własnej? Tak samo jest z innymi aspektami opisywania i interpretowania pracy. Natomiast zbyt duża pewnośćsiebie i opieranie się tylko i wyłącznie na swoich przemyśleniach, i jeszcze wątłej wiedzy jest postawą , jak już wspomniałam, pyszną i w wielu przypadkach do niczego dobrego nie prowadzącą.
Najpierw, człowieczku, czytaj ze zrozumieniem tudzież zapytaj, żeby m.in. nie musiało dochodzić do takich dywagacji.
Zresztą widząc, co tu wypisujesz i jakie tematy zakładasz na forum, radziłabym raczej nie wypowiadać się o takich sprawach, i to raczej ja Tobie radzę poduczyć się tak całkowicie w ogóle , a nie odradzać innym ludziom podejmowania nauki- bo to doprawdy żenujące. Podśmierduje mi tu przemądrzaniem się, a co gorsza pseudointelektualizmem.
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę,