Mam prośbę niebawem piszę maturę a co za tym idzie wybieram się na studia, ale nie wiem za bardzo na jaki kierunek się wybrać ;)
Mam 3 opcję : bezpieczeństwo wewnętrzne, bezpieczeństwo narodowe i zarządzanie kryzysowe. Czy mógł by ktoś po krotce opsac czym różnią sie od siebie te kierunki i który z nich jest najlepszy, konkretnie chodzi mi po to po którym najszybciej i najpewniej znajdę pracę.
:)
Studia strona 1 z 2
najpewniejsza w zyciu to jest smierc:)
ja to nie wiem jak ty chcesz cos studiowac jak nie potrafisz najprostszych rzeczy znalezc w internecie typu charakterystyki kierunku
http://www.uczelnie.info.pl/index.php?mod=kierunki_studiow&id=14
Tak własnie i chodzi o to że ja to wszystko juz przeczytałam , ale nie wiem czym tak na prawdę różnia sie w praktyce !
Idioci , wszędzie idioci ! ;]
Dla mnie każdy kierunek jest bezsensu. Popatrz sobie na statystyki co jest pożądane na rynku pracy, bo tak robić studia dla samego studiowania to tylko strata czasu. Idź na jakiś kierunek związany z IT :)
Bezpieczeństwo wewnętrze kojarzy mi się tylko z taką naszą instytucją o nazwie Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego , jak nie patrzeć stały stołek , oczywiście jeśli się dostaniesz.
gdyby się okazało, że skończenie studiów daje pracę to każdy by je kończył - a przynajmniej chciał;))
najważniejsze to studiować to, co się lubi, czuje lub ma się do tego powołanie...poza tym nie wszyscy muszą kończyć studia by pracować i zarabiać dobre pieniądze;)