Jak myślicie jakie będą lektury na maturze z j.polskiego w 2013r.???:-D
Jak myślicie???;-) strona 4 z 5
Wystarczą streszczenia ;) Ludzie którzy sie boją matury to o studiach niech zapomną bo tam matura i to sto razy cieższa jest co kazdy semestr ( sesja XD ) :PP
Jeżeli by tak było że jak ludzie się boją matury to studia mogą sobiee wykreślić z planów to by było mało studentów bo prawie każdy się boi
zgadłas ;P Na niektórych kierunakch jest bardzooo mało chetnych.... Zazwyczaj są to uczelnie techniczne. Tutaj moze nie chodzi o strach ile o zdolność ( oraz cheć ) do regularnego uczenia sie. Bez tego sie nie da na studiach ;)
Jak się komuś nie chce uczyć to niech idzie do zawodówki a potem do roboty. Ja tam wolę dłużej się uczyć niż pracować;-)
Gvnia brakuje takich ludzi własnie.... Ale po zawodówce tez mozna prace miec. Tylko ze w zawodówce ludziom tez sie nie chce uczyc :PP
Eve muszą isć - to oczywiste .... ;)) Ale myśle że po studiach bedą bardziej zadowoleni ze swojej pracy niz gdyby mieli robić coś innego ;) Tylko trzeba sobie porządny kierunek studiów wybrać i nie tylko " być studentem " ale również " studiować" :PPP
chcesz decydować za ludzi?
skąd wiesz, po czym będą bardziej zadowoleni? Skoro ktoś idzie do szkoły zawodowej to znaczy, że tego chce.
czasami ludzie na technikum, czy szkole zawodowej, wychodzą lepiej, niz na studiach, więc takie pisanie mnie, lekko mówiąc bawi.
i nie generalizuj, bo to bezsens.
a są jakieś nieporządne?
Eve nie kazdy chce isc do zawodówki... Czasami to czysty strzał :PPP
Czesto ludzie maja ten zawód po szkole zawodowej a i tak nie pracują w tym zawodzie bo albo
takie osoby nic sie nie uczyly w zawodówce i nic nie ogarniają z tego zawodu albo pracodawcy chcą ludzi z wyzszym wykształceniem.
A porządny kierunek studiów to np studia techniczne. Jest tam cieżko ale jak ktoś skończy taki kierunek to prace bedzie miał na wysiągniecie reki. I wiem co pisze bo pierwsze lepsze osoby po moim wydziale maja prace i to bardzo szybko ją załatwili sobie :PP No... wiec ja polecam uczelnie techniczne.
Poza tym ludzie po gimnazjum raczej nie wiedzą co chcą robic w zyciu wiec wybór szkoły sredniej to zazwyczaj czysty strzał albo jak kogos kolega / kolezanka wybiera jakąś szkołe srednią to druga osoba mysli " aaa ona /on tam poszedł to ja tez tam pojde "... I to jest tez bład :P:PP Dlatego LO jest dobrym wyjsciem z tej sytuacji bo masz 3 lata jeszcze zeby sie zastanowic :PPP
ludzie po studiach też nie pracują w swoim zawodzie, nawet po tych uczelniach technicznych
chyba niekoniecznie masz pojęcie, jak teraz wygląda program nauczania.
ludzie po liceum często też nie wiedzą. ludzie po STUDIACH często nie wiedzą co dalej ;]
być może sie powtórzę. generalizowanie nie jest dobrym wyjściem.
każdy człowiek jest inny. każdy inaczej rozumie dzisiejszy tok nauczania, każdy ma inne możliwości, każdy ma inne marzenia, postanowienia, ambicje i interpretacje.
za przeproszeniem, wciskanie kitów, i wychwalanie swoich kierunków i uczelni to czysty bezsens. o dostaniu się na te świetne, najlepsze debest studia często decydują ułamki punktów, a przecież i tak często takie kierunki są poza zasięgiem przeciętych osób.
jeżeli ktoś chce iść do szkoły zawodowej, pójdzie. jeżeli ktoś wybierze technikum - proszę bardzo. a liceum... po 3latach liceum stwierdzam, że to był błąd, bo z perspektywy czasu wiem, że poszłabym do technikum. ;]
Eve ja napisałem prawde a ty widze to kurcze piszesz cokolwiek bo nie maasz juz nic do powiedzienia na ten temat. Nie czepiaj sie kazdego zdania bo i tak nic tym nie zdziałasz :PP
Kazdy zna swoją sytuacje i niech robi z zyciem co chce. Ja studiuje na uczelni technicznej i jestem zadowolony :)) Nawet mi płaca za nauke wiec wgl nie ma o czym mowic. No moze prowadzący to takie mendy małe ale to juz da sie znieść. Znam osoby które skonczyły moj wydział i bardzo szybko znalazły prace. Nie ma ryzyka ze Cie zwolnia za pół roku, nie ma ryzyka ze Cie beda w pewnym sensie wykorzystywać zebyś robiła ponad norme, jestes zadowolona ze swojej pracy , bardzo dobrze zarabiasz itd... Nie chcesz takiego zycia ?