Myśle o szkole średniej i zastanawiam się nad technikum ekonomicznym ;)
podzielcie sie informacjami (jeśli ktoś takie posiada :P )
lista tematów
Co sądzicie o ekonomiku ?
skończyłam technikum ekonomiczne, zdałam egzamin zawodowy ( jestem z tego powodu dumna, gdyż obsługa programów księgowych była dla mnie czarną magią) mimo iż jestem humanistką.
Jeśli komuś zależy to poradzi sobie bez problemu.
Ale poradzę Ci, byś tam poszła jeśli choć trochę interesujesz się ekonomią (a raczej rachunkowością, bo jest jej tam naprawdę sporo), bo inaczej zmarnujesz 4 lata na naukę czegoś, co Cię kompletnie nie interesuje.
Czy ja wiem?
Faktury, dokumenty księgowe, magazynowe, PITy ,CITy to podstawa, ale nie sądzę, by było ich tak dużo.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Nie napisałabym tego. Ja wiem sporo, ale z racji, że Urząd Skarbowy to już rodzinna instytucja. A więc w zasadzie znam wszystko od podstaw, nim skończyłam podstawówkę.
A co pytania zadanego w temacie, hm, zależy, co wolisz. Czy chcesz iść na kierunek, który nigdy potem nie ma związku z ekonomią. Jeśli chcesz iść, np. na administrację, Rachunkowość, Zarządzanie, etc. to lepiej, żebyś poszła do ekonomika, bo po nim nie dość, że masz zawód to i maturę bodajże. Na trzecim roku masz te zawodowe egzaminy, a na czwartym maturę. Czy jakoś tak.
Chyba, że w planach masz prawo lub też stosunki międzynarodowe, to moja propozycja idź do LO.
Musisz mieć pewność, co chcesz robić w przyszłości.
A co pytania zadanego w temacie, hm, zależy, co wolisz. Czy chcesz iść na kierunek, który nigdy potem nie ma związku z ekonomią. Jeśli chcesz iść, np. na administrację, Rachunkowość, Zarządzanie, etc. to lepiej, żebyś poszła do ekonomika, bo po nim nie dość, że masz zawód to i maturę bodajże. Na trzecim roku masz te zawodowe egzaminy, a na czwartym maturę. Czy jakoś tak.
Chyba, że w planach masz prawo lub też stosunki międzynarodowe, to moja propozycja idź do LO.
Musisz mieć pewność, co chcesz robić w przyszłości.