Z jakich książek najlepiej się uczyć, żeby przerobić wszystkie działy na matematykę rozszerzoną, jeżeli w mojej klasie jest program podstawowy ? Chodzi mi o jakieś repetytoria czy podręczniki . . . W ogóle trudno jest to napisać, kiedy w szkole się nie realizuje rozszerzenia ? Nigdy mi matma nie sprawiała kłopotów ale jak do tej pory nie przerabiałam działów z rozszerzenia.
Jakiej gramatyki angielskiej jest najwięcej na maturze rozszerzonej ? Na co zwracać największą uwagę ? Wystarczy opanowanie wszystkich 12 czasów, strony biernej do każdego z nich, mowy zależnej i "unreal past", czy coś jeszcze potrzeba ? Jak tak to napiszcie co, jeżeli ktoś jest w temacie. ;]
Dzięki. . . : ]
lista tematów
Matma, angielski
To, co przerabiasz w szkole na j. angielskim powinno starczyć. Poza tym, czy korzystacie z jakiegoś repetytorium?
Konto usunięte: Nigdy mi matma nie sprawiała kłopotów ale jak do tej pory nie przerabiałam działów z rozszerzenia.
może ćwiczenia z matematyki takie jak macie w szkole tylko, że z rozszerzeniem i podstawą? tak samo z podręcznikiem
poza tym możesz przecież poprosić panią, że chcesz dodatkowe zadania, jeżeli jest normalną i fajną nauczycielką to bez problemu ci je da
feministka: To, co przerabiasz w szkole na j. angielskim powinno starczyć. Poza tym, czy korzystacie z jakiegoś repetytorium?
Korzystamy z repetytorium Longmana do matury podstawowej i to właśnie realizujemy na lekcji. Teoretycznie jestem w klasie z rozszerzonym angielskim, przez 2 lata coś tam z rozszerzenia robiliśmy, ale mało z tego pamiętam i muszę się praktycznie uczyć od nowa. A teraz nauczycielka stwierdziła, że będziemy realizować podstawę bo tylko 2 osoby z naszej klasy są chętnie, żeby zdawać rozszerzenie. Dlatego kupiłam sobie repetytorium do matury rozszerzonej, ale najpierw muszę sobie przypomnieć tą gramatykę i nie wiem co dokładnie jest potrzebne.
Konto usunięte: może ćwiczenia z matematyki takie jak macie w szkole tylko, że z rozszerzeniem i podstawą? tak samo z podręcznikiem
poza tym możesz przecież poprosić panią, że chcesz dodatkowe zadania, jeżeli jest normalną i fajną nauczycielką to bez problemu ci je da
Mam książkę taką ale realizujemy tylko podstawę.
Konto usunięte: pinheiros:
może ćwiczenia z matematyki takie jak macie w szkole tylko, że z rozszerzeniem i podstawą? tak samo z podręcznikiem
Mam książkę taką ale realizujemy tylko podstawę
No i musiałabym mieć jakąś książkę z wzorami do tego, bo tak sama od siebie jakbym miała szukać to by zajęło sporo czasu. Jest może taka?
{y*x=40
{x+y=10
Konto usunięte: Korzystamy z repetytorium Longmana do matury podstawowej i to właśnie realizujemy na lekcji. Teoretycznie jestem w klasie z rozszerzonym angielskim, przez 2 lata coś tam z rozszerzenia robiliśmy, ale mało z tego pamiętam i muszę się praktycznie uczyć od nowa. A teraz nauczycielka stwierdziła, że będziemy realizować podstawę bo tylko 2 osoby z naszej klasy są chętnie, żeby zdawać rozszerzenie. Dlatego kupiłam sobie repetytorium do matury rozszerzonej, ale najpierw muszę sobie przypomnieć tą gramatykę i nie wiem co dokładnie jest potrzebne.
akurat jeśli jedynie poczytasz - bez jakiegoś większego rozwiązywania zadań nauczysz się.