Może ktoś z pośród was jest dobry z Języka angielskiego, to prosiłabym go o sprawdzenie mojego zadania z angola . Mamy napisać zadanie na temat ' 5 lubianych przez nas przedmiotów szkolnych i uzasadnienie dlaczego je lubimy '
po polsku :
Lubię kilka przedmiotów szkolnych. Pierwszym z nich jest technika i plastyka, ponieważ lubię rysować i wykonywać prace techniczne.Podobają mi się także lekcje Wos,ponieważ przez te lekcje pogłębiam wiedzę na temat współczesnego rozwoju i kultury swojej ojczyzny,a także jej społeczeństwa. Lubię także geografię,poprzez którą poznaję położenie,kulturę oraz problemy gospodarcze innych narodowości w Europie i na świecie. Nie mam nic przeciwko muzyce, na której uczymy się śpiewu i historii muzyki.
tłumaczenie :
I like a number of school subjects. The first is the technique and art, because I like to draw and perform technical work. I like the lessons Wos, because of these lessons deeper knowledge of contemporary development and culture of their homeland, and its society. I also like the geography through which recognize the location, culture and economic problems of other nations in Europe and worldwide. I have nothing against music, where we learn singing and music history.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc ;*
lista tematów