OwocowoKolorowox3
OwocowoKolorowox3
  28 września 2010 (pierwszy post)

Chciałabym się dowiedzieć, z czego najlepiej uczyć się słówek z angielskiego. Mam repetytorium maturalne do matury rozszerzonej z tego języka, ale zauważyłam, że słownictwo stamtąd nie jest wystarczające do pisania np. wypracowań. Często w wypracowaniach używa się innych słów, całkiem niepowiązanych z tymi 14 (?) tematami które obowiązują. A nie chcę znowu uczyć się całego słownika, bo to z góry jest skazane na porażkę.
Chciałabym poszerzyć zakres słownictwa potrzebnego do takich właśnie wypracowań i do tego przydatnych w wypowiedzi ustnej, znacie stronkę która takie coś zawiera? Jak coś takiego znacie to możecie mi podać. ;)
I piszcie, z czego wy się uczyliście... Tylko z repetytorium? Jak z czegoś spoza tych słówek "niezbędnych" zawartych w repetytoriach tematycznych to piszcie.

KomSaamMetMy
KomSaamMetMy
  28 września 2010

Osobiście mogę polecić stronkę etutor.pl. Co prawda jest płatna, ale daje efekty :mrgreen: Słówka są podzielone tematycznie i stopniem zaawansowania. Są też jakieś lekcje, ale to musisz sama doczytać, bo opcja jest całkiem nowa a ja już dawno nie korzystałam z etutora, choć mam zamiar wrócić do niego ;)

LovelyDangerouS
LovelyDangerouS
  29 września 2010

gdzieśtam poniżej był juz podobny temat i ktoś polecił jedną stronke ze słókami, musisz poszukać, bo zapomniałam jak ona się nazywała :P

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.