Może teraz zadam głupie pytanie.ale czy cała polska ma te same tematy na ustny j.polski?
bo ja szukam tematów na j.polski ustny i na każdej stronie wyskakują mi inne tematy,zwariować można. Czy ktoś poda mi tematy na polski ustny.
lista tematów
j.polski matura ustana tematy
Każda szkoła ma inne tematy. Twoja polonistka czy polonista powinien Was o nich poinformować. Ja mam tematy na stronie www mojej szkoły, u polonistki i w bibliotece szkolnej.
basias26: Może teraz zadam głupie pytanie.ale czy cała polska ma te same tematy na ustny j.polski?
bo ja szukam tematów na j.polski ustny i na każdej stronie wyskakują mi inne tematy,zwariować można. Czy ktoś poda mi tematy na polski ustny.
Jak ktoś pisze, żę ma problem z nową ustną maturą to chce mi się śmiać. Ma się JEDEN temat do opracowania i jest to problem? Wyobraź sobie, że na starą maturę ustną trzeba było znać wszystkiego po trochu, a ty masz czelność pisać ze masz problem z jednym zagadnieniem?
Każda szkoła ma swoje tematy... U nas wszystkie polonistki wspólnie wymyślały tematy, dla naszego LO...
Tematów jest od uja i ciut ciut.
Radziłabym wybrać trudniejszy temat, opracowac go w miare możliwości i z tym w maju wystartować. A nie, że pól szkoły ma "Obraz matki w ..." i potem egzaminatorzy ziewają.