Xagusiaaa92
Xagusiaaa92
  18 września 2010 (pierwszy post)

Cześć;)
Niedługo muszę oddać deklarację maturalną i w związku z tym mam pytanie, które wiąże się z tym co powinnam zdawać na maturze, bo jak wiadomo na różne kierunki są potrzebne inne przedmioty.
Czy lepiej wybrać kierunek filologiczny, w grę wchodzi filologia rosyjska albo hiszpańska (tłumaczeniowe), czy może lepszy będzie kierunek bardziej uniwersalny, np. pedagogika, socjologia czy resocjalizacja?
Sama nie wiem po czym łatwiej będzie znaleźć lepszą pracę. Znajomi mi odradzają pedagogikę i tym podobne rzeczy, a mama znowu mi odradza pójście na hiszpański czy rosyjski bo twierdzi że mało osób na takie studia idzie i nie ma pracy po tym. Wiem że na tym forum są ludzie którzy studiują więc może trochę mają informacji na ten temat.
Pozdrawiam, Aga;)

Pafel
Reputacja: 5 | BluzgometrTM: 41
Pafel
  18 września 2010

A może kierunek zamawiany?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kierunki_zamawiane

{y*x=40
{x+y=10:woot:

UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  18 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: pedagogika, socjologia czy resocjalizacja?

teraz bardzo dużo ludzi na to idzie, przynajmniej wśród moich znajomych, także ja szła bym na

Konto usunięte
Konto usunięte: kierunek filologiczny

ale to jeszcze zależy też od tego co lubisz, bo jak filologia Cię nie interesuje, to moim zdaniem nie ma sensu na to iść.

Ja wybrałam kierunek według własnych zainteresowań, chcę przynajmniej lubić to co będę robić :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.