Witam, mam do napisania prace kontrolną z geografii. Temat niezbyt trafiony w moje gusta a mianowicie :
"Charakterystyka wybranego Parku Narodowego lub Krajobrazowego Polski"
*walory przyrody ożywionej i nieożywionej (gory, jaskinie)
* inne walory turystyczne
(dlaczego zostal zalożony, dlaczego go wybrałam)
Może mial ktoś w 3-ej klasie taki temat i mugłby mi przeslać swoją prace? Albo ludzie z dziennej szkoły macie jakieś notatki?
Muszę to zlozyć do kupy więc przyda mi się praktycznie wszystko co jest z tym związane. Jak ktoś ma jakies walory prosze o pomoc. :)
P.s tak wiem w internecie jest wszystko, ale to nie sztuka skopiować wszystko z PWN.
Pozdrawiam.
lista tematów
Geografia
no najlepiej gotowca oddać i się nie wysilać
nie chodzi o kopiowanie, wejdź na stronę konkretnego Parku Narodowego, poczytaj o nim, zdobądź inne informacje i swoimi słowami napisz pracę, wysil się trochę.
przyszłaś tu troche ponabijać czy komuś pomóc?
Własnie że szukam informacji na temat wybranego parku ale może akurat ktoś bedzie miał cos czego nie ma w necie. Notatki podawane w szkole są nieraz lepsze niż znalezienie jakiegoś gotowca na stronie...
Bajeczka69: Własnie że szukam informacji na temat wybranego parku ale może akurat ktoś bedzie miał cos czego nie ma w necie. Notatki podawane w szkole są nieraz lepsze niż znalezienie jakiegoś gotowca na stronie...
notatki w szkole są lepsze, bo są napisane bardziej przystępnym językiem, a skoro masz za zadanie scharakteryzowanie parku narodowego to chyba chodzi o to, żebyś swoimi słowami taką notatkę sama zrobiła.
Poza tym:
Bajeczka69: *walory przyrody ożywionej i nieożywionej (gory, jaskinie)
* inne walory turystyczne
(dlaczego zostal zalożony, dlaczego go wybrałam)
co lepszego chcesz znaleźć w notatce szkolnej niż w opisie na stronie Parku Narodowego? tam te wszystkie informacje są zawarte