Niech mnie ktoś oświeci
Obowiązkowo piszę polski, matematykę i obcy, załóżmy, że wszystkie te przedmioty zdaję wybieram sobie jako przedmioty dodatkowe (mogę wybrać 6) np. biologię i historię. Historię zdaję a biologię NIE.
Co wtedy? Czekam do maja następnego roku, czy zdaję w sierpniu (?) czy kiedy?
Zdaję tylko tę biologię, czy wszystkie przedmioty dodatkowe, czy może wszystko od początku (przedmioty obowiązkowe i dodatkowe) ?
lista tematów
matura
Jeśli zdasz wszystkie przedmioty obowiązkowe- to masz maturę w kieszeni bo każdy dodatkowy przedmiot musisz pisać na rozszerzeniu(?) bynajmniej ja tak miałam, wiec jeśli nie zdasz dodatkowego przedmiotu to i tak masz maturę
Konto usunięte: Poziom dodatkowego przedmiotu wybierasz dobrowolnie, może to być podstawowy LUB rozszerzony..
dokładnie. Za jakiś czas ma to się zmienić, ale raczej nie w następnym roku.
jesli zalezy Ci na poprawie, piszesz ją za rok. Jeśli nie chcesz poprawiać, nic się nie stało.
eMeR: Zdaję tylko tę biologię, czy wszystkie przedmioty dodatkowe, czy może wszystko od początku (przedmioty obowiązkowe i dodatkowe) ?
zdajesz to, co chcesz zdawać.
Hm, ja słyszałam, że tylko maturzyści 2010 mieli takie udogodnienie, że mogli pisać przedmiot dodatkowy na podstawie lub rozszezrzeniu, no ale pewnie w następnym roku tego nie zmienią ^^
aaa, jeśli miałabyś tak jak my, to oczywiście - dodatkowego przedmiotu nie musisz zdać, by maturę zaliczyć. ;]
JEsli nie zdasz przedmiotu dodatkowego w tym przypadku biol czy histori:) To niestety ale czekasz do nastepnego roku maja :) W sierpniu pisze sie poprawki z przedmiotów Obowiązkowych:)