meila
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 39
meila
  7 lipca 2010 (pierwszy post)

dobry.
Zadam wam pytanie bo wszyscy na 'szkole' są mądrzy i w was wierzę.

A tak serio to taki mam po prostu kaprys.

Oglądam teraz komedię "Ryś" i myślę o szkole do jakiej pójdę. I robi mi się nie dobrze.. nie przez szkoły w sumie, tylko przez tą denną komedią i bardzo możliwe, ze to przez tą sałatkę którą sama zrobiłam ale jednak moja wariacje żałądkowe sprawiły, że tu piszę bo nie chce mi się już samej myśleć.

Za rok do Polski wyjeżdżam i pójdę do II klasy LO tylko nie wiem gdzie.Pierwsza nie bo tu chcę najpierw szkołe skończyć[Dojczland 10 klasa Realschule]
Znacie jakieś licea? Ma być koniecznie z internatem. I nie katolicka na boga O.O
Miasto i częśc polski jest nie ważna bo mi starzy już opłacą.
A no i dobrze by było gdyby był tam profil europejski lub rozszerzony niemiecki.

Btw. co myślicie o internatach?
Był ktoś?
Jest tam troche zabawy na poziomie starszych czy tylko jakieś wieczorne oglądanie tv w grupach?
Na jakich zasadach to mniej więcej działa?
Jest ktoś na V LO w zielonej górze ? słyszał ktoś coś, dobra?
A ktoś w internacie z zielonej górze ?

Dzięki.
Czołem!

Dla pomagających piona!

Roll that shit, light that shit, smoke that shit...
julCiak69
julCiak69
  8 lipca 2010
meila
meila: Znacie jakieś licea?
w Warszawie jest jedna, która spełnia Twoje wymagania, ale teraz sobie nie mogę przypomnieć imienia. :wtf: jak tylko się skontaktuję z odpowiednimi osobami, dam znać.

meila
meila: Btw. co myślicie o internatach?
staromodne.
ShinyStern
ShinyStern
  8 lipca 2010
meila

mieszkam :zonk:
TakeTheSunAway
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
TakeTheSunAway
  8 lipca 2010
meila

Jak dla mnie świetna sprawa.
Mieszkałam cztery lata.
Wiadomo, ma sporo minusów, ale wydaje mi się, że plusów więcej.
O ile oczywiście trafisz na normalnych współlokatorów.
meila
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 39
meila
  11 lipca 2010
TakeTheSunAway
TakeTheSunAway: ma sporo minusów,

mianowicie?
Roll that shit, light that shit, smoke that shit...
TakeTheSunAway
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
TakeTheSunAway
  11 lipca 2010
meila
meila: mianowicie?

Na przykład powroty do określonej godziny - w każdym internacie jest to pewnie inna ustalona godzina, jednak czasami to jest bardzo niewygodne.
W moim internacie było też sprawdzanie czystości w pokojach, było to momentami uciążliwe, kiedy się wysłuchiwało uwag za niewyniesione śmieci czy coś (ale nie wiem czy to w każdym internacie jest coś takiego).
I na przykład to, że przypuścmy - masz ochotę wcześniej spać czy tam uczyć sie, a akurat wtedy odwiedza Ciebie lub współlokatorkę masa znajomych.
Z planów - nici. :P
Może to się wcale nie wydaje być wielkimi problemami, ale były naprawdę denerwujące, mimo wszystko jednak, internat to naprawdę fajna sprawa. ;-)
styka51
styka51
  14 lipca 2010
http://lmgtfy.com/?q=bursa+pozna%C5%84
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.