Idę na lingwistykę stosowaną, są to studia mniej więcej takie jak filologia, tylko uczy się tam dwóch języków i po tym wybiera się specjalność tłumaczeniową.
Tam gdzie ja się wybieram języki nauczane to angielski i rosyjski.
Mam pytanie, czy gdybym wyjechała za granicę po skończeniu studiów to jako Polka mogę zostać tłumaczem języka polskiego i tych dwóch pozostałych?
I drugie pytanie, czy studia licencjackie mogę wybrać dzienne, a dalsze 2-letnie magisterskie zaoczne?
lista tematów
Pytanie
Po licencjacie na większości uczelni następuje druga rekrutacja na magisterkę, więc będziesz mogła studiować zaocznie. Co do pierwszego pytania, wydaje mi się że tak, przynajmniej w krajach UE (muszą akceptować nasze wykształcenie uzyskane w jednym z krajów unii)
Konto usunięte: Po licencjacie na większości uczelni następuje druga rekrutacja na magisterkę, więc będziesz mogła studiować zaocznie. Co do pierwszego pytania, wydaje mi się że tak, przynajmniej w krajach UE (muszą akceptować nasze wykształcenie uzyskane w jednym z krajów unii)
Właśnie chodzi mi o kraje UE. Nawet nie wiedziałam, że muszą akceptować wykształcenie uzyskane w jednym z krajów Unii Europejskiej.
Ale w takim razie to dobrze ;)