Czy ktoś wie, czy na filologię rosyjską albo jakąkolwiek od podstaw oprócz angielskiej i polskiej oczywiście przyjmą kogoś z jako tako napisaną podstawą z polskiego i rozszerzonym angielskim?
Początkowo myślałam i filologii angielskiej ale teraz mi się odmieniło i myślę o jakiejś innej ale koniecznie od podstaw, bo żadnego innego języka nie znam biegle oprócz angielskiego. I proszę o szybką pomoc
lista tematów
Filologia rosyjska
owszem. przyjmują. moja znajoma chce iść albo na filologię francuską albo na italianistykę, najważniejsze dla niej, aby były oba te języki, bo są podobne do siebie. można od początku iść nie znając języka. bo przecież ludzie, co idą na studia, na kierunek filologii z języka japońskiego, czy chińskiego zaczynają od podstaw. z innymi językami też tak jest. :> za wyjątkiem angielskiego. ;)
julCiak69: owszem. przyjmują. moja znajoma chce iść albo na filologię francuską albo na italianistykę, najważniejsze dla niej, aby były oba te języki, bo są podobne do siebie. można od początku iść nie znając języka. bo przecież ludzie, co idą na studia, na kierunek filologii z języka japońskiego, czy chińskiego zaczynają od podstaw. z innymi językami też tak jest. :> za wyjątkiem angielskiego. ;)
aha :) czyli jest szansa, że przyjmą mnie tylko z rozszerzeniem z angielskiego? :)
swoją drogą to te dwa języki nie są aż tak do siebie podobne, francuski ma trochę inne literki i zupełnie inną wymowę, uczyłam się 1,5 roku tych języków ale zrezygnowałam :) no i włoski jest znacznie łatwiejszy do nauki.
Konto usunięte: aha :) czyli jest szansa, że przyjmą mnie tylko z rozszerzeniem z angielskiego? :)
swoją drogą to te dwa języki nie są aż tak do siebie podobne, francuski ma trochę inne literki i zupełnie inną wymowę, uczyłam się 1,5 roku tych języków ale zrezygnowałam :) no i włoski jest znacznie łatwiejszy do nauki.
Są w jakimś stopniu. Ja się nie znam na tym, tak słyszałam. Francuski jest piękny, ale pod warunkiem, że jest śpiewany: dla mnie to jest mistrz.
Nie wiem, czy łatwiejszy, nie będę się spierała. :> Jak zyskam pod tym kątem doświadczenie jakiekolwiek dam znać. Aktualnie mam opanowane dwa języki (angielski oraz niemiecki). Aczkolwiek w tym drugim umiem się dogadać, mimo to nie jest poziom, który mnie zadowala. :>