Niestety, usrało się i dostałam ndst z historii.
Z większości przedmiotów mam piątki, czwórki, mam tylko jedną trójkę, ale historii szczerze nie trawię, na samą myśl o uczeniu się tych wszystkich dat dostaję drgawek.
Na domiar złego jestem na profilu z rozszerzoną historią, ale to tylko z powodu angielskiego i hiszpańskiego, które w mojej klasie są również na poziomie rozszerzonym, a z powodu tej nieszczęsnej historii nie chciałam rezygnować z profilu, który mnie interesuje.
Denerwuje mnie też to, że koleżanka która nie chodziła przez 3 miesiące do szkoły a potem dostała indywidualne, pozaliczała wszystkie przedmioty i nie musi pisać żadnej poprawki, chociaż inne osoby z naszej klasy które miały mniej nieobecności niż ona, ale wg nauczycieli też DUŻO, dostały enkaela.
I gdzie tu jest sprawiedliwość, powiedzcie mi?!
Czy na poprawce można zaliczyć tylko na dopa przedmiot, czy na inną ocenę też? Jaka jest skala ocen tam, że tak zapytam? Bo mimo wszystko chciałabym postawić na swoim i udowodnić nauczycielowi...
lista tematów
Poprawka once again ^^
Nie wiem czy wszedzie, ale u mnie w szkole normalnie mozna bylo zaliczac na wyzsze oceny, sama dawniej zaliczylam tak matematyke na 4
Wiec raczej mozna :-P
Nie ma sprawiedliwosci w szkole. Sama mi kiedys nauczycielka powiedziala "Ty Koczurka, to Ty a Maryska,to Maryska, ocena,ocenie nie jest rowna" :)
Konto usunięte: Nie wiem czy wszedzie, ale u mnie w szkole normalnie mozna bylo zaliczac na wyzsze oceny, sama dawniej zaliczylam tak matematyke na 4
Wiec raczej mozna :-P
Zaliczyłaś na 4 na poprawce? sierpniowej?
Konto usunięte: Nie ma sprawiedliwosci w szkole. Sama mi kiedys nauczycielka powiedziala "Ty Koczurka, to Ty a Maryska,to Maryska, ocena,ocenie nie jest rowna" :)
śmieszne powiedzonko :) ale nawet nie wiesz jak mnie ta cała sytuacja drażni Jak można nie chodzić przez 3 miesiące, potem chodzić niecały miesiąc, i w ten niecały miesiąc wszystko pozaliczać i to na nienajgorsze oceny, już nawet mniejsza o tą moją poprawkę, ale 1/4 mojej klasy ma NKL z chodziła o wiele bardziej intensywnie niż ona
Tak, w sierpniu :P
Pamietam te 10 pytan z matmy .. Ach !
Konto usunięte: Jak można nie chodzić przez 3 miesiące, potem chodzić niecały miesiąc, i w ten niecały miesiąc wszystko pozaliczać i to na nienajgorsze oceny, już nawet mniejsza o tą moją poprawkę, ale 1/4 mojej klasy ma NKL z chodziła o wiele bardziej intensywnie niż ona
NOrmalnie tak mozna
Ona miala indywidualne, wiec powod miala powazny pewnie nie chodzac do szkoly,wiec mniejsze zlo.
Gorzej, jak tacy wagarowicze perfidni nie chodza do szkole, potem przyjda, w tydzien wszystko zalicza i maja 4
Konto usunięte: NOrmalnie tak mozna
Ona miala indywidualne, wiec powod miala powazny pewnie nie chodzac do szkoly,wiec mniejsze zlo.
Nie miała. Po prostu nie chciała chodzić bo się nie dogadywała z nikim, była dziwna w ogóle
I czekała aż dostanie indywidualne, nawet nie wiadomo jakim cudem je dostała.
Konto usunięte: Gorzej, jak tacy wagarowicze perfidni nie chodza do szkole, potem przyjda, w tydzien wszystko zalicza i maja 4
To też musi być denerwujące, ale u mnie w szkole takich sytuacji nie ma.
pytań? a nie zadań...?
Oj wkurza, wkurza. Wiem po sobie
Zadan,zadan. Wybacz;P
Dostalismy 50 zadan od nauczycielki,z ktorych mielismy komisia. Ona nawet nie zmieniala tresci, liczb, nic. Wszystkie z ksiazki,zywcem
Konto usunięte: Nie miała. Po prostu nie chciała chodzić bo się nie dogadywała z nikim, była dziwna w ogóle
I czekała aż dostanie indywidualne, nawet nie wiadomo jakim cudem je dostała.
Nie ma indywidualnych z powodu niedogadywania sie, musza byc baaardzo wazne powody :)
A nie o wszystkim musicie wiedziec przeciez, zawsze to mogla byc sciema:-P
Konto usunięte: Dostalismy 50 zadan od nauczycielki,z ktorych mielismy komisia. Ona nawet nie zmieniala tresci, liczb, nic. Wszystkie z ksiazki,zywcem
aż 50? :O
a pisałaś tylko z jednego semestru, czy z całego roku?
Konto usunięte: Nie ma indywidualnych z powodu niedogadywania sie, musza byc baaardzo wazne powody :)
A nie o wszystkim musicie wiedziec przeciez, zawsze to mogla byc sciema:-P
Ja wiem z jakiego powodu ona ma... mieszka blisko mnie i nasze mamy czasem rozmawiają. Na "papierku" ma napisane że z powodu choroby, ale tak naprawdę ma załatwione to nauczanie indywidualne i gdyby nie miała znajomości, w życiu by go nie dostała.
Dla mnie to tylko.
Wiesz u mnie komis z matmy wygladal tak,ze:
Dostaje 50 zadan,ucze sie ich na pamiec, na poprawce dostaje 10 wyrywkowo wzietych przez nauczycielke, bez jakiejkolwiek zmiany czegos . Wole te 50 zadan, niz dostac zagadnienia i nie wiedziec co DOKLADNIE dostane :-P
Konto usunięte: Ja wiem z jakiego powodu ona ma... Mieszka blisko mnie i nasze mamy czasem rozmawiają. Na "papierku" ma napisane że z powodu choroby, ale tak naprawdę ma załatwione to nauczanie indywidualne i gdyby nie miała znajomości, w życiu by go nie dostała.
TO skoro wiesz,ze ma lewe takie zaswiadczenie,bo nie jest chora, to to zglos
Konto usunięte: Dla mnie to tylko.
Wiesz u mnie komis z matmy wygladal tak,ze:
Dostaje 50 zadan,ucze sie ich na pamiec, na poprawce dostaje 10 wyrywkowo wzietych przez nauczycielke, bez jakiejkolwiek zmiany czegos . Wole te 50 zadan, niz dostac zagadnienia i nie wiedziec co DOKLADNIE dostane :-P
uczenie się na pamięć, to bez sensu.
Zresztą ja pewnie dostanę zagadnienia, nie będą to zadania z książki, wiem bo laski z naszej klasy już pisały w zeszłym roku i mniej więcej wiem jak ten komis wyglądał... ale z tymi 50 zadaniami mnie zaskoczyłaś :O Nie dała Ci zagadnień, tylko 50 zadań do nauczenia? ^^
Nie no, nie będę świnią, nie chcę tego zgłaszać bo narobię tylko niepotrzebnej afery, a i tak zda, i tak, co najwyżej mogliby na nią popatrzeć inaczej w następnej klasie, chociaż i tak podobno wychowawczyni wie jaki jest prawdziwy powód.
Dlatego też dziwi mnie taka postawa nauczycieli, jeszcze głoszą hasła, jacy to oni sprawiedliwi nie są, a ci ludzie którzy mają NKL mogą nawet nie zdać, chociaż chodzili więcej niż ona... Z historią to samo, miała gorsze oceny ode mnie, nawet na semestr, ale teraz nagle ma 4 :O Dlatego mówię, to wystawianie ocen jest tak zaj*ebiście sprawiedliwe że głowa mała.
Konto usunięte: ale z tymi 50 zadaniami mnie zaskoczyłaś :O Nie dała Ci zagadnień, tylko 50 zadań do nauczenia? ^^
Tak. Baba taka glupia, jako jedyna moja szkola i tylko z matematyki z Pania D ma tak smiesznego i banalnego komisa;P
Konto usunięte: Zresztą ja pewnie dostanę zagadnienia, nie będą to zadania z książki, wiem bo laski z naszej klasy już pisały w zeszłym roku i mniej więcej wiem jak ten komis wyglądał... A
Zazwyczaj wygladaja podobnie, nie tak z gotowca;o
Jak ktos nie potrafi rozumiec,uczy sie na pamiec;P
Chociaz,zadania banalnie proste byly ;p
Konto usunięte: Nie no, nie będę świnią, nie chcę tego zgłaszać bo narobię tylko niepotrzebnej afery, a i tak zda, i tak, co najwyżej mogliby na nią popatrzeć inaczej w następnej klasie, chociaż i tak podobno wychowawczyni wie jaki jest prawdziwy powód.
Dlatego też dziwi mnie taka postawa nauczycieli, jeszcze głoszą hasła, jacy to oni sprawiedliwi nie są, a ci ludzie którzy mają NKL mogą nawet nie zdać, chociaż chodzili więcej niż ona... Z historią to samo, miała gorsze oceny ode mnie, nawet na semestr, ale teraz nagle ma 4 :O Dlatego mówię, to wystawianie ocen jest tak zaj*ebiście sprawiedliwe że głowa mała.
Olac to,nie zmieni sie tego. Pilnowac wlasnego tylka i wlasnych ocen.
Nigdy ocena nie byla rowna ocenie,zreszta jest tylko napisana napapierku i prawde mowiac,ma G do wiedzy jaka osoba ma;-P
Niestety, życie nie jest sprawiedliwe.
Też kiedyś wielce nad tym ubolewałam, ale teraz dałam sobie z tym spokój, bo przecież sama świata nie zmienię...
Najlepiej to pilnować tylko i wyłącznie swoich interesów, na sprawy innych mieć wy**je**ba**ne :))
Pociesz się tym, że Ty choć masz gorsze oceny i musisz się uczyć żeby je zdobyć, kiedy ktoś ma to za darmo, będziesz miała coś w głowie i może później Ci się to zwróci, choćby na maturze. A tamta dziewczyna może potem będzie żałować... a może i nie.
W każdym razie nie warto zawracać sobie tym głowy i się niepotrzebnie denerwować ;)