cześć czołem kluski z rosołem
sprawdzicie mi list? ;D
Dear Juliette!
Thanks a lot for your letter, I'm really sorry I haven't written to you for such a long time, but I was so busy at school! Anyway, how are you doing? How's school?
You know, I met a guy about two months ago, and I think he's cute. It was my friend Michael birthday party when we first bumped into each other, and the next day I met him at my local store doing shopping. I was kinda suprised seeing him, so we had a quick chat and he said that he had just moved there. Then we started going out together, we listen to the same music, so we often go to concerts, and I feel like I can talk to him about absolutely everything!
It would be awesome if you and your boyfriend could come to Poland and visit us, btw, say hello to him.
Take care
Flo
lista tematów
angielski- sprawdzenie ;)
It was my friend's (Michael) birthday party...
[przyjęcie kogo? czego? - przyjaciela; więc niezbędny apostrof]
Rozumiem, że to ma być bardzo nieformalny list?
W miejscu przecinka postawiłbym kropkę.
no ja ogólnie na angielskim śmigam, tylko zadań domowych mi się nie chce robić;p musiałam pięć napisać wczoraj, tego jednego nie byłam pewna, oprócz tego pisałam kartkówkę na lekcji, której też nie sprawdził xD generalnie bardzo bym się zdziwiła gdybym nie dostała piątki na koniec ;)
A komu by teraz chciało się cokolwiek sprawdzać?
Nauczyciel zapewne zna Twoje możliwości, a pisanie tych listów i tej kartkówki to tylko formalność (by miał się czym w razie czego podeprzeć).
Nawet Ci to śmiganie idzie ;-).
A można zapytać, jak długo 'obcujesz' z angielskim?
skoro dobra z mówienia jesteś to się zgadzam się. w sumie zgodzę się z Konradziqikiem, że to była "czysta formalność". taki argument dla niego, gdyby inni nauczyciele się czepiali, nie zgadzali z jego oceną.