Macie jakieś swoje sposoby na naukę Angielskiego ?: ).
Bo niestety u mnie w szkole to nie jest możliwe ,od początku roku miałem naukę liczb do 1 do100 i abecadło .
A na korki raczej nie chcę chodzić ; ).
Może rozmówki czytać ,lub nawiązać kontakt z jakimś anglikiem i korespondować z nim ?
Poradźcie
lista tematów
Inglisz is easy.
Korespondencja z obcokrajowcem to dobry sposób na naukę, jednak na pewno nie wystarczy. Wypada podszkolić się jeszcze w inny sposób np. czytając angielskie książki.
No, a ja przez rozmowy się właśnie uczę. ^^
Przez gry duzo tez mozna sie nauczyc. Nie znasz jakiegos slowka to bierzesz slownik szukasz tlumaczysz sobie i zapisujesz gdzies i z czasem zapamietujesz. W rozmowach z obcokrajowcem jest tez taki plus ze potocznego jezyka mozna tez poznac a nie tylko formalnego jaki w ksiazkach daja.
Ja od podstawówki miałam korepetycje, dużo wiedziałam i wiem z piosenek, często oglądam angielską telewizję, ale najłatwiej to nauczyć się gdy się gdzieś wyjeżdża.
Konto usunięte: Może rozmówki czytać ,lub nawiązać kontakt z jakimś anglikiem i korespondować z nim ?
dobra myśl. ale nie koniecznie Anglik, może być również Francuz albo jak wolisz to Francuska?
ja tak korespondowałam z Francuską polskiego pochodzenia. w ogóle nie gadała po polsku. ale też jeździj na wycieczki z biurami turystycznymi za granicę :) proponuję Sigmę Travel- naprawdę ciekawie. dużo ludzi można poznać będąc w Wiedniu np :>
Konto usunięte: U nas taka wymiana jest co roku ;D
+ Cypryjczycy, Bułgarzy, Włosi ; D
a Francuzi tak seksownie mówili moje imię
ja nie miałam takiej wymiany.
sama jeżdżę po świecie, zwiedzam i bajeruję facetów z zagranicy idzie mi to całkiem nieźle :P Niemcy mnie polubili- w szczególności ten mim, który był na rynku w Monachium i po otrzymaniu informacji, że jestem Polką chciał buzi.
żałuj maleńka. Takie ciacha poprzyjeżdżały, że miałabyś co rwać, a oni baaardzo chętni ! ;D
Znam to z własnego doświadczenia ;D
To moje hobby
Mnie chyba najbardziej Włosi i Bułgarzy ^^
Dałaś?
Konto usunięte: żałuj maleńka. Takie ciacha poprzyjeżdżały, że miałabyś co rwać, a oni baaardzo chętni ! ;D
ja nie rwę ja porywam na jedną noc, a potem oddaje do zwrotu.
oć pojedziemy gdzieś teraz an wakacje może Włochy?
Francuzi też mnie lubią. przekonałam się o tym w 2008roku. gdy podczas zwiedzania Muzeum Sztuki w Wiedniu podeszłam do Francuzów i pytałam się, gdzie jest jakiś obraz. potem wyszło, że oni w Wiedniu chwilowo mieszkają, wynajmują pokój, żeby zwiedzić od deski do deski. śpią w śpiworach na podłodze, ale mają telewizor z kobietą, która mogłaby być moją matką, a dzieliłam z nią pokój stwierdziłyśmy, że idziemy do nich spać, skoro mają telewizor :D zresztą całkiem niezłe ciasteczka :D
nawet dwa dostały :D pomijając fakt, iż moja rodzicielka była nawalona :P
Można i tak ;D Dobra opcja.
pewnie. Jestem za ! Włosi są najprzystojniejsi
Nie wiem czy byśmy wróciły z takiej podróży ^^
Wyryw na ` gdzie jest obraz? ` ;D
Muszę w przyszłości wypróbować ^^
Hahaha. Znów ta Twoja mama ;D
Widzisz.. Tez chciała skorzystac ; p
ja mam zawsze dobre pomysły ;>
Konto usunięte: pewnie. Jestem za ! Włosi są najprzystojniejsi
Nie wiem czy byśmy wróciły z takiej podróży ^^
wróciłybyśmy, ale z dodatkowym bagażem :D
ale po angielsku. i powiedz, że jesteś z Polski i podpytaj się skąd są... bo ja wtedy do dwóch podeszłam.. jeden miał taką cudną czapeczkę :D
ale ona go zauważyła. i zaczęła się śmiać. pokazała mi go, a moja mama wie doskonale, że mam uzależnienie od mimów :> i musiałam mieć foto z nim :D
Mam nadzieję, że myslisz o facetach, bo z brzuchem to nie chcę wrócić. Hahaha.
julCiak69: ale po angielsku. i powiedz, że jesteś z Polski i podpytaj się skąd są... bo ja wtedy do dwóch podeszłam.. jeden miał taką cudną czapeczkę :D
No przecież wiem, że nie po chińsku ;d
Na bank wykorzystam ;D
julCiak69: ale ona go zauważyła. i zaczęła się śmiać. pokazała mi go, a moja mama wie doskonale, że mam uzależnienie od mimów :> i musiałam mieć foto z nim :D
Dziwne uzależnienie