Najlepsze pomysły
jestem w samorządzie szkolnym i muszę wymyślić coś na dzień dziecka ... by nie było lekcji .. a nie mam kompletnie pomysłu ...
Proszę pomóżcie ...
to lipna z Ciebie przewodnicząca, jak nie jesteś kreatywna to oddaj tą fuchę. Nie wiem, zależy od szkoły, od uczniów. Może jakiś piknik z zawodami sportowymi, rzut lotkami, szkolne ognisko na terenie szkoły coś w stym stylu.
jak ja chodziłem do podstawówki to na dzień dziecka przyjeżdżała straż pożarna,,, ale była radocha:) Ale Powiedz coś o swojej szkole- jakie są możliwości?
wcale nie jestem kreatywna .. ale wątpie, by się miał udać rzut lotkami na ok. 600 -700 ludzi ...
pikink odpada bo jest nas za dużo ...
chodzi mi tu ogólnie o całą szkołe... gadałam już z opiekunką su, pomoże mi, ale musi być jakiś pomysł ekstra ...
No i właśnie dlatego napisałam do was, ponieważ myślałam , że mieliście coś odlotowego w swoich sql .. nie musiało to być na dz. dziecka ...
>>> a moja sql to LO, typowe liceum .. tylko trochę szurnięci dyrektorzy (np. wice przeszkadzają nierówne żaluzje bo to zakłóca jej pojęcie estetyki, ale reszta jest ok ...
Może jakieś zawody sportowe, pamiętam, że miałam coś takiego w gimnazjum.
Każda z klas wystawia swój skład, a ta klasa która wygra może np. otrzymać jako nagrodę dzień bez pytania czy tam jakąś nagrodę rzeczową.
A jeśli nie zawody sportowe to może jakiś turniej wiedzy.
Zawsze można iść też na łatwiznę i zorganizować po prostu dyskotekę. :-P
W liceum na dzień dziecka nawet lekcji nie miałam odwołanych, nikt się nie bawił w takie rzeczy. ;>
zróbcie konkurs wiedzy o Waszych wychowawcach.
z każdej klasy po 3osoby do konkursu. ale podczas lekcji wychowawczej podpytajcie, co lubi Wasz wychowawca, jaką muzykę, co lubi robić w wolnym czasie.
a podczas dnia dziecka wiedza o wychowawcy. :)