Hej.. dzisiaj mam ustną z polskiego.
Mój temat to miłość i cierpienie. Omów na podstawie literatury z różnych epok. Mam Romeo i Julię,Cierpienia młodego Wertera, Lalkę i Tatarak...
Uczyłam się gat literackich,pojęć,ogólnie czytałam teraz streszczenia itp..
Czego mogę się jeszcze spodziewać?
Matura o 15 więc mam jeszcze chwilkę:)
Ale mam stresa Czuję,że wszystkiego zapomnę..
lista tematów
Matura dziś:)
hah zaliczenie ustnej to nic trudnego jesli ktos sie przygotowal :D 30% zrobi kazdy :P a ona i tak do niczego nie jest potrzebna wiec ...
Nie wróżki ale są tu ludzi,którzy mają to już za i mogą coś podpowiedzieć.. Np na czym najbardziej się skupić przy przygotowywaniu się do pytań.. Co jest najczęściej... Proste.
ja się go wczoraj nauczyłam więc śniło mi sie tylko dzisiaj:P I zasnąć nie mogłam bo mi to szumiało w głowie i w myślach powtarzałam
Mam nadzieję,że będzie git.. Trzymajcie się. Ja spadam do szkoły.. Chcę poczuc ten stres Poza tym w szkole będę się uczyła,podpytam kogo mam w komisji i co pytają i zdąże sie jeszcze przygotowac jak coś;D
Z fartem.
Konto usunięte: Nie wróżki ale są tu ludzi,którzy mają to już za i mogą coś podpowiedzieć.. Np na czym najbardziej się skupić przy przygotowywaniu się do pytań.. Co jest najczęściej... Proste.
każdy egzaminator może zadawać inne pytania, nawet jeśli ktoś ma taki sam temat jak Ty.
Na przykład jeden z nich lubi "lalkę" to może Cię przemaglować ze znajomości treści a inny może zapytać o epoki czy gatunki literackie.