No to maturzyści jak tam po?
Jak oceniacie poziom? Łatwa/trudna ?
Jeżeli chodzi o mnie podpasował mi Świętoszek :)
Jedyna lektura, którą przeczytałam przez całe liceum
lista tematów
Polski. Matura :) strona 26 z 47
to Kleant mówi to drugie.
na tym można było się nieźle machnąć w zasadzie.
no jasne. ale jak patrze na arkusze maturalne z historii z poprzednich lat to idzie się załamać.
ale jaki?
Konto usunięte: ja przez 4 lata uczylam sie w klasie z wykładowym hiszpańskim. 12 maja oprócz języka zdaję też egzamin z literatury hiszpańskiej
Miałam możliwośc zdawania matury dwójęzycznej (liczyłoby się to z dwoma dodatkowymi egzaminami - historią i geografią Hiszpanii) ale z racji tego że dośc długo leżałam w szpitalu na popczatku roku, nie zdążyłabym wszystkiego nadrobic. Zastanawiam się nad podejściem do niej w przyszłym roku
32 LO :D Miałem tam iść na matematyczno-fizyczny, ale zmieniłem zdanie. Oczywiście po gimnazjum 34 :P
Niech mi ktoś wytłumaczy gdzie w tekście było napisane cokolwiek do zadania 13 o tych formach wypowiedzi obiektywnej i subiektywnej ? :/
tak zrobię :P
historię akurat lubię
możesz
spoko, oddam Ci jeden komplet
zabierz mnie ze sobą :D
i co tam będziesz robić dokładnie ?
ja myślę :)
Konto usunięte: no jasne. ale jak patrze na arkusze maturalne z historii z poprzednich lat to idzie się załamać.
Boze ja bym polegla na historii ..
napisalam, np. ze w czasach zaglady, gdzie Niemcy organizowali obozy, znecali sie na ludziach, itp. i ze Edelman to przezyl. . Ze poradzil sobie z tym, i chcial opwoiedziec o tym w tej ksiazce.