mam prośbę Czy mogłby mi ktoś pomóc. Jak miał podobny albo ma podobny temat do mojego na ustny Polski jakie egzaminatorzy moga zadac mi pytania:) A może ktoś miał już maturę i orientuje się o co mogą pytać.
wiec mój temat to :Język wspolczesnej młodziezy na wybranym materiale badawczym"
z gory dziekuje za pomoc::)
Matura
Ja taki mialem 2 lata temu (bardzo podobny przynajmniej) i sie mnie zapyrali tylko o to, czy uważam że język młodzieżowy może wejść do stałego użytku i czy w związku z tym należało by otoczyć jakąś ochroną współczesny język "starszych".... czy coś w ten deseń, dawno było i nie pamiętam dokładnie.
Temat masz fajny, jeżeli prezentacje masz OK to dasz rade na luzie, bo moim zdaniem nie bardzo mają o co zapytać potem ;p
No to dobrze;D:D:Dhehee Nie mam ksiazek wiec masz racje ze nie maja o co pytac dziekuje Ci za pomoc;)
Ja miałem całkiem inny temat, ale nie pytali mnie np z żadnych materiałów dodatkowych. Zadawali mi tylko pytania na temat mojej wypowiedzi - jak oceniam to i to, jak ja bym postąpił itp. Czyli takie dopowiedzenie tego, czego zabrakło w prezentacji. :)
Mnie pytali tylko i wylacznie z lektur jakie byly w prezentacji. Lepiej jest wiedziec to co sie mowi niz mowic to co sie wie :) Bo potem z tego pytaja i moze byc kiszka.