Serdecznie prosze w pomocy rozwiazania mi zadan z geografi z zakresu gimnazjalnego.
Mam do zrobienia 80 zadan i niektórych po prostu nie umiem prosze o jaka kolwiek pomoc.;)
1.oblicz w jakich godzinach czasy srodkowoeuropejskiego oglądałes zawody jesli w sydney jedna z konkurencji odbywa sie miedzy godzina 8:00-10:00
2.oblicz przesuniecie czasowe miedzi punktem o wspłórzednych geograficznych 49N i 22^30E a punktem o współrzednych 52N I 22^30E
3.na jakim rownolezniku w czasie rownonocy wiosennej wysokosc slonca wynosi 90 stopni?
4.oblicz jaka bedzie roznica temp. miedzi sniezka a rysami wiedzac ze na sniezce jest +7stopni/.
5.oblicz jaka bedzie wysokosc słonca w czasie rywnonocy wiosennej i przesilenia letniego dla miejscowosci X[65^37N I 55^23W]
lista tematów
geografia
Konto usunięte: 3.na jakim rownolezniku w czasie rownonocy wiosennej wysokosc slonca wynosi 90 stopni?
równik ?
Konto usunięte: .oblicz jaka bedzie roznica temp. miedzi sniezka a rysami wiedzac ze na sniezce jest +7stopni/.
wysil sie i podaj może wysokości?
Konto usunięte: 1.oblicz w jakich godzinach czasy srodkowoeuropejskiego oglądałes zawody jesli w sydney jedna z konkurencji odbywa sie miedzy godzina 8:00-10:00
4 minuty to jeden stopień
1 godzina to 15 stopni :)
Więcej to wal na pw, troche mam to w małym palcu ;)