Dziewczyna w technikum informatycznym... strona 1 z 2
Co sądzicie o tym, by dziewczyna po skończeniu gimnazjum udała się do technikum na profil informatyczny?
Fakt, w klasie zapewne będą sami, lub prawie sami faceci.
Lecz czy z takiego powodu warto rezygnować z tego, co się lubi, czym się interesuje?
Pozdrawiam.
no wiesz jak bym poszła ze względu na facetów :D
ale jesli chodzi o technikum informatyczne to słyszałam ze cięzko jest ale skoro sie interesujesz to powinnas isc ze względu na to, co mówia inni ;)
Jeśli się tym naprawdę interesujesz, to myślę, że nie warto rezygnować.
To fakt, że w klasie będzie większość chłopców, ale jeśli nie przeszkadza Ci to, że będziesz mieć mało/mniej koleżanek w klasie, to myślę, że możesz próbować.
Mam koleżankę w technikum informatycznym, oprócz niej w klasie jest tylko jedna dziewczyna, reszta to faceci, ale mówi, że jej nie przeszkadza to, bo przynajmniej chodzi do szkoły, w której rozwija swoje zainteresowania.
(-:
Sama chodzę do technikum informatycznego i powiem ci że to że są sami faceci to nic, jest się z kim pośmiać;))) A z zainteresowań z tego powodu nie warto rezygnować;))
pozdrawiam:)
ważne żebyś szła do takiej szkoły jaka cię interesuje. u mnie jest większość dziewczyn w klasie i właśnie jest kiepsko.
rezygnować? ;) niby czemu ;)
tym bardziej iść! na przekór wszystkim ;D
a że sami faceci... będziesz jak księżniczka ;)
pozdrawiam, Karolina ;*
Jeśli Cię to interesuje to czemu nie :)
tylko z tego co mi wiadomo to w późniejszym czasie będzie Ci cięzko znaleźć prace bo chętniej są zatrudniani informatycy a nie informatyczki...
masz zainteresowania i chcesz je dalej rozwijać - nie rezygnuj z tego z byle jakiego powodu! niech będzie 30stu facetów (maksymalny stan klasy to chyba 32 osoby :> ), ale idź na ten kierunek do technikum! nie rezygnuj z marzeń, to najgorsza rzecz, jaką człowiek może zrobić. Zaryzykuj:) i spróbuj! :)