literatura przedmiotu
masz literaturę przedmiotu i literaturę podmiotu
litertura podmiotu to dzieła o których piszesz i stanowią temat pracy np. Antygona, Makbet, Przedwiośnie
literatura przedmiotu to dzieła, które opisują twoje podmioty czyli słowniki, opracowania, publikacje popularno-naukowe, artykuły... etc.
ja to wiem ;) to pojęcie to ja już wystukałem na pamieć ;) dniami o tym czytam ale za nic nie wiem co mam u siebie wstawić ;d bo ja podczas pisania pracy żadnego słownika w rękach nie miałem ;d tylko wujka google. co mam linki im podać ?:D
tak, też mogą być. Koleżanka ma taką dużą książkę ze streszczeniami wielu lektur, wpisała i dobrze miała. Ja maturę dopiero mam za rok, ale teraz próbną przedstawiałam :D tylko że temat miałam z języka a tam rzadko kiedy jest literatura podmiotu, tylko sama przedmiotu. Daj słownik z biblioteki, dwie strony internetowe i już :D tylko nie ufaj za bardzo internetowi bo w nim różne rzeczy wyczytać można :D
najszybciej odchodzą ci tak sztucznie silni...
przejdź się do biblioteki po słownik motywów literackich, bohaterów literackich, ewentualnie poprawnej polszczyzny i to wystarczy :P
dokladnie
do tego bym dała jeszcze
Fromma O sztuce miłości
oraz opracowania popularnonaukowe dot. dzieł o których piszesz... w bibliotece na pewno pomogą.. są też opracowania dotycząc konkretnej epoki... takich jak: Witkowska, MArkiewicz, Sławiński, Bujnicki etc.