Cześć ;)
1. Słyszałam, że można zrobić kurs uprawniający do opieki nad dziećmi na koloniach. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Gdzie takie kursy są oranizowane? Ile trwają i jakie są ceny?
2. Moja siostra ma problemy z matematyką (chodzi do gimnazjum), miała 1 na semestr i nie zdała poprawki, nie wiem jakim cudem, uczyłam ją, poza tym jeździła na korki, ale widać nie pomogło. Czy papierek zaświadczający o dyskalkulii może jej jakoś pomóc szkole? woot:
Dziękuję za pomoc :D Pozdrawiam.
lista tematów
Matematyka...kurs
Konto usunięte: 2. Moja siostra ma problemy z matematyką (chodzi do gimnazjum), miała 1 na semestr i nie zdała poprawki, nie wiem jakim cudem, uczyłam ją, poza tym jeździła na korki, ale widać nie pomogło. Czy papierek zaświadczający o dyskalkulii może jej jakoś pomóc szkole? woot:
Dla mnie ta cala dyskalkulia jest troche przereklamowana... jaki inne "wybryki" no ale lepiej probwac niz nic nie robic ; )
Wmyślili kolejną jednostkę dysmózgowia tylko po to by idioci mieli łatwiej? Kiedyś nie było nawet dysleksji i ludzie jakoś sobie dawali radę ;) Społeczeństwo głupieje z pokolenia na pokolenie?
Konto usunięte: Wmyślili kolejną jednostkę dysmózgowia tylko po to by idioci mieli łatwiej? Kiedyś nie było nawet dysleksji i ludzie jakoś sobie dawali radę ;) Społeczeństwo głupieje z pokolenia na pokolenie?
A niby dysleksja to też głupi wymysł? Pewnie tak, przecież idioci mogą się nauczyć poprawnie pisać, co to za problem? Pisać powinien umieć każdy, dla mnie wstydem byłoby robić błędy ortograficzne przy najprostszych wyrazach, sama znam ludzi w moim wieku, ze szkoły, niby wielkie 'mózgi', ale pisać nie potrafią. Co z tego że ktoś potrafi rozwiązać trudne matematyczne zadanie, jak przy pierwszym lepszym podaniu wyjdzie siano z butów
Ja tam nic nie mówię, nie wiem jak to jest mieć problemy, ja ich nigdy nie miałam, ale co innego mogę zrobić z dzieckiem które siedziało godzinami nad tymi wszystkimi zaganieniami i nic to nie dało? Mogę powiedzieć tylko tyle, że cieszę się że to dyskalkulia a nie dysgrafia czy dysleksja.. Bo szkoła się kiedyś skończy, skończy się matma, ale potrzeba umiejętności pisania zawsze zostanie ;-)
Konto usunięte: 1. Słyszałam, że można zrobić kurs uprawniający do opieki nad dziećmi na koloniach. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat. Gdzie takie kursy są oranizowane? Ile trwają i jakie są ceny?
też myślałam, by zrobić taki kurs.
W mojej miejscowości jakiś czas temu jedna ze szkół wysyłała chętnych na ten kurs, niestety nie byłam w tedy pełnoletnia.
Konto usunięte: 2. Moja siostra ma problemy z matematyką (chodzi do gimnazjum), miała 1 na semestr i nie zdała poprawki, nie wiem jakim cudem, uczyłam ją, poza tym jeździła na korki, ale widać nie pomogło. Czy papierek zaświadczający o dyskalkulii może jej jakoś pomóc szkole? woot:
Może zastanówcie się wspólnie w czym tkwi jej problem. W lenistwie? W tym,że nie potrafi zapamiętać pewnych spraw, czy nie potrafi wykorzystać wzorów?
z tego co wiem to 2+2*2 jest właśnie 8, bo napierw wykonujemy dodawanie a potem dopiero mnożenie.. Co innego gdyby było 2+(2*2)...
Konto usunięte: też myślałam, by zrobić taki kurs.
W mojej miejscowości jakiś czas temu jedna ze szkół wysyłała chętnych na ten kurs, niestety nie byłam w tedy pełnoletnia.
a orientujesz się ile takie coś kosztuje? I ile trwa?
Konto usunięte: z tego co wiem to 2+2*2 jest właśnie 8, bo napierw wykonujemy dodawanie a potem dopiero mnożenie.. Co innego gdyby było 2+(2*2)...
Error. Zwracam honor :-)
Konto usunięte: Może zastanówcie się wspólnie w czym tkwi jej problem. W lenistwie? W tym,że nie potrafi zapamiętać pewnych spraw, czy nie potrafi wykorzystać wzorów?
Wzory pamiętała.... Właśnie problem chyba bardziej z zastosowaniem
Konto usunięte: z tego co wiem to 2+2*2 jest właśnie 8, bo napierw wykonujemy dodawanie a potem dopiero mnożenie.. Co innego gdyby było 2+(2*2)...
teraz to umarłam... jak tak uczyłaś siostrę do poprawki, to ja się nie dziwię, że nie zdała
A dyskalkulia to tylko taka ładna otoczka dla swojego lenistwa i głupoty.