Dobry wieczór ;)
Mam do Was takie pytanie:
Otóż aby dostac się na studia to brane sa pod uwage wyniki z matury ale czy liczy się także świadectwo?
(Tzn średnia ocen, pasek, dodatkowe osiągnięcia czy coś innego...)
lista tematów
studia a świadectwo
zalezy gdzie... u mnie np na Politechnike Łódzka swiadectwa pod uwage nie biora, ale nie wiem czy ma znaczenie np przy duzej ilosci chetnych....
Na większości brane są wyłącznie wyniki matury. Jest kilka przedmiotów wodzących na dany kierunek i to z nich są brane oceny. Nie spotkałam się z uczelnią, która większy naciska brałaby na świadectwo, ale z tego co widzę byłam w błędzie :)
Politechnika Częstochowska też tylko matura ;D z tego co wiem jest tak też na Politechnice Warszawskiej i Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu :)
Przynajmniej było tak w tamtym roku ;D
u mnie tylko i wyłącznie matura, swiadectwa nawet w teczce im nie dawałam, więc mogłam mieć nawet same dopy i nie miałoby to żadnego wpływu :]
Konto usunięte: Czyli jak np chce zdawac na dziennikarstwo, wezmą mi pod uwagę jęz.polski, wos/historia i jęz.obcy?
zalezy czy wezma pod uwage swiadectwo czy mature. W kazdym razie chcac isc na taka uczelnie powinnas sie dowiedziec co biora pod uwage i zalezy czy idziesz na prywatna czy panstwowa, bo ja jestem na prywatnej na dziennikarstwie a na maturze zdawalam geografie
Konto usunięte: zalezy czy wezma pod uwage swiadectwo czy mature. W kazdym razie chcac isc na taka uczelnie powinnas sie dowiedziec co biora pod uwage i zalezy czy idziesz na prywatna czy panstwowa, bo ja jestem na prywatnej na dziennikarstwie a na maturze zdawalam geografie
Wiadomo że najważniejsza jest matura i wiem jakie przedmioty sa punktowane i jakie mają przeliczniki ale interesuje mnie też świadectwo (jakie ma przelicznik) bo na stronach uczelni nie mogę tego odszukać. A wybieram sie na państwowe studia...