KubekKakao
KubekKakao
  6 stycznia 2010 (pierwszy post)

Pomozcie mi w jednym działaniu oki..?=) Trzeba dokonczyc tylko..=0

a) x² - 3y + 8= (-4)² - 3 · (- dwa i trzy czwarte) + 8 =

Bananowaaa
Bananowaaa
  6 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: a) x² - 3y + 8= (-4)² - 3 · (- dwa i trzy czwarte) + 8 =

na kalkulatorze sobie policz :zonk:
Sardyn
Sardyn
  7 stycznia 2010

ekhm :zonk:

KubekKakao
KubekKakao
  7 stycznia 2010
Bananowaaa
Bananowaaa: na kalkulatorze sobie policz


Konto usunięte
Konto usunięte: ekhm

i po co nabijac. :)) ;D
juleczkusia
juleczkusia
  7 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: x² - 3y + 8= (-4)² - 3 · (- dwa i trzy czwarte) + 8 =

x^2 - 3y + 8 = -64 - 3 * (- 11/4) + 8
x^2 - 3y + 8 = -64 + 33/4 + 8
x^2 - 3y + 8 = -64 + 33/4 + 32/4
x^2 - 3y + 8 = -64 + 65/4
x^2 - 3y + 8 = -64 + 16 i 1/4
x^2 - 3y + 8 = -47 i 3/4 /odejmuję 8
x^2 - 3y = -55 i 3/4
chyba tak... a dalej to ja nie wiem... :woot:
Sardyn
Sardyn
  7 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: i po co nabijac. :)) ;D

A Ty po co taki temat wstawiasz? :P

Konto usunięte
Konto usunięte: chyba tak... a dalej to ja nie wiem...

Po co? ;d Tam jest już wszystko podstawione ^^ Tylko kalkulator w rękę i bzium ;d

a tak całkiem na marginesie (-4)^2 to chyba nie 64 :p
Czerek5
Czerek5
  7 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: x^2 - 3y + 8 = -64 - 3 * (- 11/4) + 8 x^2 - 3y + 8 = -64 + 33/4 + 8 x^2 - 3y + 8 = -64 + 33/4 + 32/4 x^2 - 3y + 8 = -64 + 65/4

Trochę nacudowałaś tutaj : P
powinno wyjść x^2 -3y = 24,25
x^2-3y-24,25=0
delta = (-3)^2 - 4 (1*(-24,25)) = 9 +97 = 106
pierwiastek2(delta) = pierwiastek2(106)

x1= (3+pierwiastek2(106))/2, x2=(3-pierwiastek(106))/2

delta = (-3)^2- 4*1*53,75 = 9 -215
delta funkcja nie posiada miejsc zerowych w przedziale liczb rzeczywistych
Czerek5
Czerek5
  7 stycznia 2010

Ehh kocham te foruum.. nigdy się nie wysyła to co trzeba.

Konto usunięte
Konto usunięte: delta = (-3)^2- 4*1*53,75 = 9 -215 delta funkcja nie posiada miejsc zerowych w przedziale liczb rzeczywistych
tego nie powinno być
thomas893
Posty: 10977 (po ~132 znaków)
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 4
thomas893
  7 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: x^2 - 3y + 8 = -64 - 3 * (- 11/4) + 8 x^2 - 3y + 8 = -64 + 33/4 + 8 x^2 - 3y + 8 = -64 + 33/4 + 32/4 x^2 - 3y + 8 = -64 + 65/4 x^2 - 3y + 8 = -64 + 16 i 1/4 x^2 - 3y + 8 = -47 i 3/4 /odejmuję 8 x^2 - 3y = -55 i 3/4 chyba tak... a dalej to ja nie wiem...


Konto usunięte
Konto usunięte: Trochę nacudowałaś tutaj : P powinno wyjść x^2 -3y = 24,25 x^2-3y-24,25=0 delta = (-3)^2 - 4 (1*(-24,25)) = 9 +97 = 106 pierwiastek2(delta) = pierwiastek2(106) x1= (3+pierwiastek2(106))/2, x2=(3-pierwiastek(106))/2

się ładnie rozpędziliście ;p
spójrzcie...
Konto usunięte
Konto usunięte: a) x² - 3y + 8= (-4)² - 3 · (- dwa i trzy czwarte) + 8 =

...wystarczy to zadanie po prostu dokończyć. Za "x" ma podstawione (-4), a za "y" (-2 i 3/4). Po prostu nie chce jej się wyliczyć do końca tego banału :ziew:
julCiak69
julCiak69
  8 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Po co? ;d Tam jest już wszystko podstawione ^^ Tylko kalkulator w rękę i bzium ;d a tak całkiem na marginesie (-4)^2 to chyba nie 64 :p

podniosłam chyba do 3. :woot:

thomas893
thomas893: ...wystarczy to zadanie po prostu dokończyć. Za "x" ma podstawione (-4), a za "y" (-2 i 3/4). Po prostu nie chce jej się wyliczyć do końca tego banału

aaaaaaaaaaa. takie buty.
ja myślałam, że to ma być wyższe...:crylol:
julCiak69
julCiak69
  8 stycznia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Trochę nacudowałaś tutaj : P powinno wyjść x^2 -3y = 24,25 x^2-3y-24,25=0 delta = (-3)^2 - 4 (1*(-24,25)) = 9 +97 = 106 pierwiastek2(delta) = pierwiastek2(106)

pytanie skąd to wziąłeś.? :woot:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.