ona268
ona268
  12 grudnia 2009 (pierwszy post)

My favorite writer is Agatha Christie. She is an English author of crime novels. She was born in eighteen hundred ninety. She died in nineteen hundred and seventy. Agatha Christie is the world's best-known crime writer, and has released more than 90 novels. Their action was fought mainly in closed areas, and the murderer could be only one man. Most of her novels and short stories have been filmed. She writes: Murder on the Links, The Big Four, The Mystery Of The Blue Train, Sleeping Murder, The Clocks, and etc.

Proszę o sprawdzenie i ewentualną poprawę błędów . :)

felix2k
felix2k
  12 grudnia 2009

nie czytalem wiec nie wiem czy zdania sa ulozone z sensem, ale widze tak:
favourite, a nie favorite
co do dat, nie mozesz napisac po prostu 1970?:D
ona napisala wiec nie "she writes" tylko she wrote

felix2k
felix2k
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie czytalem

mialem na mysli, ze nie zaglebialem sie w tresc;D
ona268
ona268
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: co do dat, nie mozesz napisac po prostu 1970?:D

mam to powiedzieć, nie napisać. :ninja:
a żeby to powiedzieć, to muszę najpierw napisać, bo inaczej nie potrafię. :and: wszystkie czasy mi się wtedy mylą i w ogole :P wiem, wiem - wstyd. :mrgreen: angielski nie jest językiem stworzonym dla mnie, 100 x bardziej wolę hiszpański. ;D
innocent0kiss
innocent0kiss
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 00 x bardziej wolę hiszpański. ;D

Nienawidzę tego języka :nie:
ona268
ona268
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nienawidzę tego języka

a ja nienawidzę angielskiego i go nie umiem. :nie:
a hiszpańskiego po prostu uwielbiam się uczyć :D
felix2k
felix2k
  12 grudnia 2009

daty łatwiej jest powiedziec tak:
np 1995 to dosłownie "dziewiętnaście dziewięćdziesiąt pięć", zatem nineteen ninety five

ona268
ona268
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: daty łatwiej jest powiedziec tak: np 1995 to dosłownie "dziewiętnaście dziewięćdziesiąt pięć", zatem nineteen ninety five

dzięki za pomoc :)
innocent0kiss
innocent0kiss
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja nienawidzę angielskiego i go nie umiem. a hiszpańskiego po prostu uwielbiam się uczyć :D

Ja za to jestem na tyle dziwna, że włoski mi szybciutko wchodził, a hiszpański w ogóle.

Konto usunięte
Konto usunięte: daty łatwiej jest powiedziec tak: np 1995 to dosłownie "dziewiętnaście dziewięćdziesiąt pięć", zatem nineteen ninety five

Nie że łatwiej tylko tak się mówi :tak:
Zawsze tak jakby dzielisz na pół.
Np 1723 - seventeen twenty three
(;
ona268
ona268
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja za to jestem na tyle dziwna, że włoski mi szybciutko wchodził, a hiszpański w ogóle.

a włoski przecież podobny do hiszpańskiego, z tego co słyszałam :) także faktycznie dziwne :) ja to się cieszę, że chociaż z hiszpańskim sobie dobrze radzę, bo angielski to masakra normalnie.
Konradziq
Konradziq
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Their action was fought mainly in closed areas, and the murderer could be only one man.

Akcja biła się? Poza tym, strona bierna tu nie pasuje.
takes place - odbywa się
i gdzie ta akcja się toczy? (bo nie do końca rozumiem, reszty zdania zresztą też)

Konto usunięte
Konto usunięte: etc.

many more :>
ona268
ona268
  12 grudnia 2009
Konradziq
Konradziq: Akcja biła się? Poza tym, strona bierna tu nie pasuje. takes place - odbywa się i gdzie ta akcja się toczy? (bo nie do końca rozumiem, reszty zdania zresztą też)

chodzi o to, że akcja tych opowieści toczy się w zamkniętych pomieszczeniach i tylko jeden człowiek może być mordercą.
innocent0kiss
innocent0kiss
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a włoski przecież podobny do hiszpańskiego, z tego co słyszałam :)

Niby podobny to ja widzę ogroooooomną różnicę.
felix2k
felix2k
  12 grudnia 2009

na pewno francuski jest podobny do włoskiego;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Ludzie, którym już nie zależy, stają się nieznośnie ironiczni i sarkastyczni

w taki razie mi już od bardzo dawna nie zależy xD
Konradziq
Konradziq
  12 grudnia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: chodzi o to, że akcja tych opowieści toczy się w zamkniętych pomieszczeniach i tylko jeden człowiek może być mordercą.

Tak myślałem, ale chciałem się upewnić :ninja:.
The action takes place mainly inside some buildings (:woot:) and only one person can be a murderer.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.