Mam do napisania opis koleżanki/kolegi.
Tzn, nie za długą chcrakterystykę. Jak wygląda, wiek,imię czy jest fajny i cechy charakteru. np.
Moja koleżanka ma na imię Agnieszka i ma 20 lat. Chodzi razem ze mną jednej klasy. Jest osobą szczupłą i wysoką. Ma niebieski oczy, mały nos i wąskie usta. Jej cechą charakteru jest przede wszystkim koleżeństwo. To dobra i miła dziewczyna otwarta na ludzi. Często pomaga mi w trudnych sytuacjach. Ma poczucie humoru. A w wolnych chwilach czyta książki.
Według mnie jest to najantypatyczniejsza osoba w klasie. Życzę każdemu takiej przyjaciółki jak Agnieszka.
Przetłumaczyłby ktoś? ;)
lista tematów
angielski.
Ejj tu tylko poprawiamy błędy, ewentualnie nakierowujemy
A to jest nawet za proste by tłumaczyć, w podręczniku pewnie wszystko jest - trzeba tylko poszukać.
apff: Moja koleżanka ma na imię Agnieszka i ma 20 lat. Chodzi razem ze mną jednej klasy. Jest osobą szczupłą i wysoką. Ma niebieski oczy, mały nos i wąskie usta. Jej cechą charakteru jest przede wszystkim koleżeństwo. To dobra i miła dziewczyna otwarta na ludzi. Często pomaga mi w trudnych sytuacjach. Ma poczucie humoru. A w wolnych chwilach czyta książki.
Według mnie jest to najantypatyczniejsza osoba w klasie. Życzę każdemu takiej przyjaciółki jak Agnieszka.
hmm. nie wiem ale tłumacząc to wyszło mii ;) 3maj to samo tylko pooo angielsku :)
My colleague's name is Agnes and is 20 years old. Well, with me one class. Is a slim and high. Has blue eyes, small nose and thin lips. Its characteristic is primarily the nature of companionship. This is a good and nice girl open to the people. Often helps me in difficult situations. Has a sense of humor. And in his spare time he reads books.
For me this is najantypatyczniejsza person in the class. I wish everyone such a friend as Agnes.
;** prosze
and she is 20 years old.
we're in the same class.
she's slim and high.
she has blue eyes, small nose and thin lips.
for me she's the nicest person in the class.
na poczatku she ma byc.
she has a sense of humor.
and in her spare time she reads books.
ja bym chyba napisala i wish everyone to have a friend such as agnes.
dziwnie jakos
ogolnie to zapominasz, ze jak o kims piszesz to musisz caly czas uzywac she, her itp. jezeli to kobieta to formy zenskiej, a nie meskiej czy nijakiej.
Konto usunięte: ogolnie to zapominasz, ze jak o kims piszesz to musisz caly czas uzywac she, her itp. jezeli to kobieta to formy zenskiej, a nie meskiej czy nijakiej.
To zapewne było wrzucone w google tłumacza, bądź jakiś inny program ;P.
free time
Chociaż słownik podaje i taką formę, mi się to kojarzy z częściami zamiennymi lub dodatkowym pokojem ;P.
Ale tamto jest dobrze. (np. I wish you a Merry Christmas ;P) Chociaż i tak też może być ;).
Konradziq: free time
Chociaż słownik podaje i taką formę, mi się to kojarzy z częściami zamiennymi lub dodatkowym pokojem ;P.
no ja w mowie uzywam normalnie spare, wiec tak tez jest dobrze, no ale free tez nie jest zle :)
Konradziq: Ale tamto jest dobrze. (np. I wish you a Merry Christmas ;P) Chociaż i tak też może być ;).
no dla pewnosci napisalam :)