Bardzo proszę , o przetłumaczenie zdań.
(Wklejam cały tekst , żeby było wiadomo o co chodzi.)
W naszych czasach technologia w sklepach bardzo się rozwinęła. Wprowadzono różne ułatwienia , dla kupujących, jak i dla sprzedających. Teraz zakupy mogą być naprawdę przyjemne.
American-owned ASDA Group offers shoppers everything from frankfurters to diamond rings. W Asda wprowadzono możliwość robienia zakupów online. Wystarczy znać odpowiednią stronę internetową i można kupować , nie wychodząc z domu. Jest to duże ułatwienie dla ludzi starszych , lub chorych. Asda korzysta również z systemu Electronic Data Interchange (EDI) który polega na przekazywaniu danych między organizacjami drogą elektroniczną. Posiada również Electronic Point of Sale system ( EPOS ) , Chip and Pin ,and also Customer database and marketing I Electoonic Funds Transfer at Point of Sale.
Wilkinson (sometimes informally Wilko , Wilks or Wilky's ) is a British high-street discount chain with over 300 stores, selling primarily homewares and household goods. W sklepie tym również można robić zakupy online. Jednak nie jest to , aż tak rozwinięta technologia jak w Asda. W Wilkinsonie , używane są barcode scanning is an electronic device for reading printed barcodes . Like a flatbed scanner , it consists of a light source, a lens and a light sensor translating optical impulses into electrical ones.
An example in a local post office or any other corner shop , busier only morning technologia jest mniej rozwinięta. W niektórych używane są chip and pin , jednak nie posiadają online shopping , nor barcode scanning . W większości używane są portable data terminals.
We wszystkich mobile shops używane jest na przykład Electronic Data Interchange. Niektóre posiadają również online shopping. W większości posługują się chip and pin , a także Electronic Funds Transfer AT Point of Sale.
W większości retail out les , używana technologia , jest bardzo podobna.
lista tematów
Angielski.
To wszystko ? Ja na Twoim miejscu zamiast siedziec na forach sama bym to napisala ;] a jak już to tutaj najwyżej ktoś Ci może sprawdzic a nie zrobic za Ciebie
in most of retail outlets the techology used is very similar.
in all mobile shops are used i.e. electronic data interchange
in most portable data terminals are used
in our times the technology in shops really developed.
in this shop you can also shop online
some of them have also online shopping
Konto usunięte: W większości posługują się chip and pin , a także Electronic Funds Transfer AT Point of Sale.
in most are used chip and pin and also Electronic Funds Transfer AT Point of Sale
asda also uses Electronic Data Interchange (EDI) system
in wilkinson there are used
now shopping can be really pleasant
it also has Electronic Point of Sale system ( EPOS )
the possibility of online shopping was introduced in asda
Konto usunięte: Wystarczy znać odpowiednią stronę internetową i można kupować , nie wychodząc z domu.
its enough to know the right website and its possible to buy without getting out of the house
its a big simplification for people older or ill
which is based on devolution of information between the organisations using electronic way

no nie wiem, pewnie pelno bledow, ale spac mi sie chce.
jak ktos jest, to niech poprawi to, co zle :P

Konto usunięte: To wszystko ? Ja na Twoim miejscu zamiast siedziec na forach sama bym to napisala ;] a jak już to tutaj najwyżej ktoś Ci może sprawdzic a nie zrobic za Ciebie
Zapewne nawet nie przeczytałaś , więc zauważ , że połowa tego jest już przetłumaczona.
I prosiłam o przetłumaczenie zdań , których nie potrafię.
LaffyTaffy: Jesli ta cześć po ang pisałaś sama, to i ta po polsku powinna być dla ciebie łatwizną ;)
Jeśli nie, to masz problem :) Trochę dużo.
Tak , pisałam sama. Ale tej reszty nie wiem , żeby pasowała do kontekstu.
Wiem , że mam problem , bardzo pomocne.
Dziękuję. :))