Musze Napisać Kazanie Na religie na temat ' To piękne Podobać się Bogu ,Chociaż jesteśmy tak mai' pomożcie xD
buahaha xD
użyj zwrotów typowych przy kazaniu w kościele, a co do tematu pozwól sobie na odrobine fantazji i wczuj się w role "dobrego, wesołego księdza" ;]
spróbuj ukazać ten temat na wesoło
mówiłem kiedyś kazanie o śmierci - przedstawiłem to w sposób humorystyczny lecz mądry
6 z oklaskami ;]
nie bardzo wiem, co w tym śmiesznego? ... przynależność do wyznania nie jest musem... skoro nie podchodzisz do tego przedmiotu poważnie to z niego zrezygnuj
...
napisz że przede wszystkim to wiara ,przestrzeganie dekalogu,mądre wykorzystywanie wszystkiego co Bóg dla nas stworzył,życie w miłości(do innych ludzi),pomoc ubogim,często również oddawanie własnych dóbr na rzecz biednych to wszystko sprawia ze my jako ludzie mali stajemy się w oczach naszego Stwórcy ,,wielcy,,nie ciałem a duchem.Bóg kocha wszystkich ludzi nawet grzeszników ale najbardziej upodobała sobie tych którzy szerzą jego słowo i miłują innych.J bym to tak napisała,możesz to bardziej rozszerzyć-temat jest prosty trzeba się w niego tylko zagłębić
zgodnie z tematem podwieszonym mówiącym o zasadach tu panujacych:
4. Jeżeli masz problem z pracą domową , tytuł tematu powinien wyglądać następująco :
Matematyka(praca domowa)
Polski(praca domowa)
itd itd.