witam. moja znajoma mieszka od 15 lat w UK. W tym roku kończy szkołę średnią. zna język angielski bardzo dobrze. czy mogłaby więc nauczać w Polsce tego języka w szkole? Czy musiałaby tu iść dalej na jakieś studia, czy może kolegium?
lista tematów
nauczyciel języka angielskiego
Do przedszkola mogą ją przyjąć.
Aby przyjęli ją jako nauczycielkę od angielskiego - choćby do podstawówki - musi mieć minimum Licencjat - no chyba, że będzie szukać szczęścia w jakichś szkołach prywatnych nie z tej ziemi...
Patryk91x: witam. moja znajoma mieszka od 15 lat w UK. W tym roku kończy szkołę średnią. zna język angielski bardzo dobrze. czy mogłaby więc nauczać w Polsce tego języka w szkole? Czy musiałaby tu iść dalej na jakieś studia, czy może kolegium?
jeśli ma znajomości, przyjmą ją bez papierka. Tak jest w podstawówce mojej siostry.
Patryk91x: witam. moja znajoma mieszka od 15 lat w UK. W tym roku kończy szkołę średnią. zna język angielski bardzo dobrze. czy mogłaby więc nauczać w Polsce tego języka w szkole? Czy musiałaby tu iść dalej na jakieś studia, czy może kolegium?
proponuję by zrobiła kurs w jakieś renomowanej szkole języków obcych i miała certyfikat.