Czy na kosmetologię (zaocznie) mogę się dostać bez zdawania matury z biologii i chemii? Jestem w klasie humanistycznej, a na te studia zdecydowałam się niedawno, w planach mam jako dodatkowy przedmiot historię ;]
Nigdzie nic nie pisze o maturze z tych akurat przedmiotów, pisało jedynie, że potrzebny jest papierek zaświadczający o zdaniu matury i ukończeniu szkoły średniej.
Chciałabym mieć pewność w 100% dlatego piszę tu, mam nadzieję że ktoś zna odpowiedź na moje pytanie.
z góry dziękuję
lista tematów
zaocznie.
moj kolega np na Politecnike dostal sie z samym angielskim zdanym i to na dzienne xD tak malo chetnych bylo akurat na jego kierunek :P
a wiadomo ze im wiecej sie rpzyjmie tym wiecej kasy uczelnia dostaje
tylko że podstawą przyjęcia na jakiekolwiek studia jest matura.
wiadomo zaocznie, nie musi być ona zdana cudnie i ślicznie, bo tam zawsze jest mniej chętnych.
Konto usunięte: Czy na kosmetologię (zaocznie) mogę się dostać bez zdawania matury z biologii i chemii? Jestem w klasie humanistycznej, a na te studia zdecydowałam się niedawno, w planach mam jako dodatkowy przedmiot historię ;]
nie ważne z czego zdajesz, jeśli jest to uczelnia prywatna, ja poszłam na prywatną na dziennikarstwo a maturę zdawałam z geografii jak płacisz to cię przyjmą z byle czym byleby zdanym