Cześć.
Mam takie pytanie, czy jeśli do ustnej matury, do literatury podmiotu dodam biografię, ale NIEAUTORYZOWANĄ, to czy taka może być?
Powiem, że temat odnosi się do twórczości Dana Browna i nie wiem jak mam skołować jakąś biografię... Bo co? wpiszę gazety?
Pozdrawiam.
Matura ustna z j. polskiego. Lit. podmiotu.
Ogólnie nie można dawać z gazet. Jeśli chodzi o biografie to lepiej iść do biblioteki i znaleść sobie biografie dona browna i wypisać z niego jakie wydawnictwo seria etc... inaczej nie bedzie punktów albo polonistka sama Ci zwróci uwagę że nie można z gazet;)
no właśnie gazety mogą być. A publikacji w wydaniu książkowym, recenzji nie ma - nie zostały wydane.
masz na myśli opis biblioteczny literatury podmiotu dla linków internetowych?
jesli tak... to ci dam gotowy przepis...
co do gazet pierwsze słysze, by nie moznabyło wstawiac w opisy bibliograficzne artykułów... wystarczy umieć to zrobić...
opis dokladnie czego ma dotyczyć bibliografia...
ewentualnie wejdz sobie na stronę biblioteki narodowej i wpisz "hasło podmiotowe" imię i nazwisko wyskoczą ci wszytskie dzieła o tym autorze... są również takie opisy wydawane w rocznikach(spis wsyztskich ksiązek wydanych w danym roku wg przedmiotu i podmiotu) i powinny znajdowac się w głownej bibliotece miejskiej... jesli nie - to niestety musisz udać się do Poznania;)