Dobry wieczór.
oto mam mały problem mam do napisania 3 prace na J. Polski kompletny brak czasu i pomysłu.
nie oczekuję od was napisania pracy tylko może jakieś naprowadzenie na temat ? .!
" To o czym dzisiaj czytalem na dlugo pozostanie w mojej pamieci - kartka z pamietnika prezentujaca wydarzenia opisane w dowolnej lekturze gimnazjalnej "
rozprawkę
Czytanie literatury pomaga w nauce historii - rozprawka na podstawia Krzyzakow, Syzyfowych prac i Kamieni na szaniec
jak już prędzej wspomniałam nie oczekuję napisana pracy tylko drobnych wskazówek.
więc proszę o darowanie sobie głupich uwag.
Paulina.
lista tematów
kartka z pamiętnika
Konto usunięte: " To o czym dzisiaj czytalem na dlugo pozostanie w mojej pamieci - kartka z pamietnika prezentujaca wydarzenia opisane w dowolnej lekturze gimnazjalnej "
w formie pamiętnika, rozumiem?
Opisz czego nauczyła Cię jakaś lektura, najlepiej Mały Książę, bo o nim najłatwiej pisać.
Opisz swoje refleksje.
Konto usunięte: Czytanie literatury pomaga w nauce historii - rozprawka na podstawia Krzyzakow, Syzyfowych prac i Kamieni na szaniec
Możesz napisać, że Krzyżacy przybliżają Ci wydarzenia historyczne z XV wieku, ukazuje kulturę i tradycję tego czasu
Syzyfowe prace- główne założenia epoki pozytywizmu.
Kamienia na szaniec- sytuacja Polski podczas II wojny światowej. Wojna widziana oczami młodych.
a gdzie trzecia praca? :>
Konto usunięte: w formie pamiętnika, rozumiem?
Opisz czego nauczyła Cię jakaś lektura, najlepiej Mały Książę, bo o nim najłatwiej pisać.
Opisz swoje refleksje.
właśnie też wybrałam " Małego księcia "
nie wiem jak się za to zabrac musi być conajmniej 1.5 str kancelaryjnej :/
ta szkołą mnie wykańcza a 3 praca " opowiedz znaną Ci przygodę Pdyseusza , znane Ci wydarzenie z Liliady lub dowolny mit. " również nie wiem jak napisać :/
RATUNKU
co do pierwszego to weź gazete i napisz własną opinie na aktualny temat np. ostatnio jest rozpatrywana bardzo kotrowersyjna afera szweckiego mięsa z 1983 r. :]
co do drugiego tematu to trzeba się bardziej wysilic... na pewno musisz zająć się zagadnieniem fikcji (słownik pojęć literackich)... oraz jak historia wplywa na postrzeganie świata... o tym, ze autor nigdy nie jest obiektywny i zawsze wrzuca wlasne osądy i spostrzeżenia świata... i że przez cudzy pryzmat poznajemy epoki:) ...