Siemka ludziska...
Przejdźmy zaraz do rzeczy i nie marnujmy czasu, a mianowicie chce kupić prezentacje ustną na maturę z j. polskiego, na jeden z tematów jak poniżej:
:D "Przedstaw różne realizacje motywu winy i kary w literaturze XIX wieku"
:D "Zaprezentuj różne sposoby ukazywania miłości romantycznej w utworach literackich wybranych epok"
:D "Metamorfoza bohatera romantycznego i jej sens w literaturze. Omów zagadnienie na wybranych przykładach"
:D "Obrzędy i obyczaje ludowe w literaturze. Porównaj sposoby ich przedstawiania i funkcje w wybranych utworach"
Chętnych proszę pisać na priv...
:D Jak samopoczucie? Jak mija początek tygodnia?
lista tematów
MATURA 2009/2010
.....:::Mam powód żeby być tu znowu Środkowym palcem pozdrowić wrogów:::....
Ja biore jako temat albo to o smokach, albo "Demony sa w nas", to z kobietami Szekspira za bardzo oklepane jest.Chociaz ojcowie w literaturze to tez latwy i ciekawy temat.
Kupowanie...jest glupie
następna sierota
tym bardziej że tematy które podałeś wcale do trudnych nie należą. wystarczy trochę przysiąść na tyłku i popracować.
zresztą, co z tego że ktoś ci napisze prezentacje, jak do zaliczenia matury potrzebna jest rozmowa z komisją? :)
zainteresowany: Przejdźmy zaraz do rzeczy i nie marnujmy czasu, a mianowicie chce kupić prezentacje ustną na maturę z j. polskiego,
Przecież na dobrą sprawę pracy wcale nie trzeba mieć, można mieć bibliografię i po prostu z niej opowiadać...
Do tego, z tego co mi wiadomo za wygłoszenie pracy na maturze jest pięć punktów, więc to i tak nie wystarczy, żeby zdac. Przynajmniej tak mówiła moja polonistka.